ביס ענק מהתפוח הגדול

מסעדת "תמנע" בניו־יורק נבחרה ל"מסעדה החדשה הטובה ביותר בארה"ב ב־2015" • השף (ואחד השותפים): ניר מסיקה (32) מקריית־מוצקין • ויש גם מתכון לסלט חצילים משובח

אנשים רבים מגיעים לניו־יורק עם חלומות גדולים. רובם חוזרים הביתה מאוכזבים, אחרים משקיעים שנים עד שהם רואים תוצאות, מעטים מאוד עושים זאת בתוך שנה.

 

קבלו את היוצא מן הכלל: השף ניר מסיקה, ילד טוב קריית־מוצקין, שעשה זאת בגדול. לפני שמונה חודשים פתח מסיקה את המסעדה שלו, "תמנע", באיסט וילג'. בשבוע שעבר היא נבחרה למסעדה החדשה הטובה ביותר בארה"ב ב־2015 על פי משאל הקוראים המסורתי של העיתון USA Today. המשאל, שנקרא 10Best Readers' Choice awards, הוא אחד מסיכומי השנה הפופולריים והנחשבים בתקשורת המיינסטרים האמריקאית.

 

"כששמענו שנבחרנו היה לי ממש קשה לנשום כמה שניות", סיפר אתמול מסיקה, ביום החופשי היחיד שיש לו בשבוע. "זו תחושה מטורפת. הזוי לגמרי. עכשיו, כשאני קצת יותר רגוע, בכנות, זה לא כל כך מפתיע. לא אחרי כל העבודה שהשקענו במקום הזה. שמנו כאן את כל הנשמה. אבל שיגידו שאני, ניר מסיקה מקריית־מוצקין, השף של המסעדה החדשה הכי טובה בארה"ב? יא אללה, לא ייאמן".

 

מסיקה (32) החל את דרכו כסו־שף במסעדה "גוצ'ה" בתל־אביב. כבר בגיל 24 פתח את מסעדת "דנזל" במילאנו, וכשחזר לישראל החל לעבוד אצל מאיר אדוני ב"כתית". כשאדוני פתח את "המזללה", הוא הציע למסיקה להיות הסו־שף. מסיקה הסכים, וחייו השתנו לגמרי, גם כי שם פגש את ליאת, שהפכה לאשתו.

 

צילום: מייקל טוליפאן
צילום: מייקל טוליפאן

 

 

כשליאת קיבלה עבודה בניו־יורק, הוא עבר איתה לשם. הוא ניהל במשך שנה מסעדה בוויליאמסבורג ואז פתח עם שותפיו, אורי אפל ואמיר נתן, את "תמנע". וכל השאר היסטוריה.

 

"החלום שלי תמיד היה לעזור לשים את ישראל על המפה הקולינרית", אומר מסיקה. "באנו באמת ממקום אידיאליסטי, אבל האמת היא שבהתחלה חששנו ללכת ממש בגלוי על מסעדה ישראלית".

 

למה?

 

"פוליטיקה, ביטחון, דברים כאלה. פחדנו שאנשים לא ירצו להיכנס מכל מיני סיבות, אבל מהר מאוד אמרנו 'פאק איט', זה האוכל שאנחנו רוצים להגיש. בסופו של דבר זה גם נכון עסקית, כי יש בניו־יורק את כל סוגי האוכל, אבל לאוכל ישראלי יש עוד הרבה מקום לגדול כאן".

 

צילום: מייקל טוליפאן
צילום: מייקל טוליפאן

 

 

תמיד ידעת שזה מה שאתה רוצה לעשות?

 

"תמיד. כשכולם ראו משחקי כדורגל, אני ראיתי תוכניות בישול בטלוויזיה. מגיל 14-13 אני במטבח, מנסה כל מיני דברים. כשאמא הייתה בעבודה הייתי מכין לאחותי אוכל. עד היום כל המשפחה מדברת על המקרוני עם גבינה בולגרית וזעתר שהכנתי לאחותי. היא הייתה האדם הראשון שניסיתי עליו תבשילים".

 

מחיר ארוחת ערב זוגית ב"תמנע" מגיע לאזור ה־120 דולר. המנות הפופולריות ביותר הן תמנון בדואי, נזיד חרירה מרוקאי, אוכף טלה, סשימי ים תיכוני ולחם הבית – קובנה. אם תבואו סתם לבראנץ' בסוף השבוע יחכו לכם גם ארוחת בוקר ישראלית, שקשוקה ומסבחה. ואם תגיעו לארוחת הסילבסטר הקרובה תשלמו 120 דולר לאדם לתפריט של שש מנות.

 

"מצד אחד, ברור שזה רגע שיא שלא חלמתי עליו", אומר מסיקה, "אבל מצד שני אני מרגיש שזו רק ההתחלה. אנשים אומרים לי 'וואו, זכית בלוטו', אבל זה לא נכון. לא זכיתי בלוטו, קרעתי את התחת. אני נמצא כל יום 17 שעות במטבח, ואם לא אמשיך לעבוד קשה, שום דבר מזה לא יישאר".

 

צילום: מייקל טוליפאן
צילום: מייקל טוליפאן

 

מתכון ל"קרייזי באבא" - סלט חצילים משוגע

 

המצרכים:

2 חצילים בינוניים

3 שיני שום

חופן עלי בזיליקום

100 גרם גבינת פטה

2 כפות מיץ לימון

כמה טיפות רוטב טבסקו

5 כפות שמן קנולה

מלח, פלפל שחור

2 כפות שמן זית

סומאק

 

ההכנה: 

צולים את החצילים השלמים על אש גלויה (מנגל, או ישירות על הכיריים) במשך 10 דקות. הופכים וצולים 10 דקות נוספות - עד שהחציל רך מבפנים וחרוך מבחוץ. מצננים את החצילים במשך 10 דקות ומקלפים מהם את הקליפה החרוכה.

 

שמים את החצילים במערבל מזון, מוסיפים את עלי הבזיליקום, השום, גבינת הפטה, מיץ הלימון והטבסקו. מפעילים את מערבל המזון בפולסים. מוסיפים בהדרגה את שמן הקנולה במהלך הטחינה.

 

כשהתערובת חלקה טועמים, ממליחים ומפלפלים. מניחים מנה על צלחת, מזליפים כמה טיפות שמן זית ומפזרים מעל מעט סומאק.

 

 

 

צילום: מייקל טוליפאן
צילום: מייקל טוליפאן

 

צילום: מייקל טוליפאן
צילום: מייקל טוליפאן

 

צילום: מייקל טוליפאן
צילום: מייקל טוליפאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים