yed300250
הכי מטוקבקות
    כך זה ייראה. ספרייה בתחנת רכבת | צילום: רונן טופלברג
    חדשות • 27.01.2016
    קריאה אחרונה לנוסעי הרכבת
    ב־35 תחנות רכבת יוקמו בקרוב ספריות שמהן ניתן יהיה לקחת ספרים, לקרוא בנסיעה ולהשאיר בתחנת היעד
    עופר פטרסבורג

    רכבת ישראל מקימה בימים אלו ספריות ב־35 תחנות ברחבי הארץ שמהן תוכלו לקחת ספר חינם, לקרוא אותו בנסיעה או בביתולהחזירו. ואם יש לכם ספרים שסיימתם לקרוא: רכבת ישראל מזמינה אתכם להעביר אותם הלאה.

     

    במסגרת פרויקט "ספרייה בתחנה" יוקמו ספריות בתחנות רכבת מרכזיות, בהן נהריה, חיפה חוף הכרמל, נתניה, תל־אביב סבידור, תל־אביב השלום, אשקלון, באר־שבע צפון, מודיעין מרכז, ראשון־לציון משה דיין, רחובות, שדרות, הרצליה ועוד. הספריות יאפשרו השאלה והחזרה של ספרים במשך כל שעות היום, והדבר הנחמד הוא שניתן לקחת ספרים בתחנה אחת ולהחזירם בתחנה אחרת.

     

    הנהלת הרכבת נערכת למילוי הספריות במגוון כותרים, מתקופות ומז'אנרים שונים. צוות דיילים קבוע יתפעל את הפעילות בתחנות, ידאג לרוקן את תיבות האיסוף, למיין ולסווג את הספרים שנמסרו, ולמלא את הספריות בתחנות.

     

    אתי פינקלשטיין, מנהלת אגף השיווק ברכבת ישראל: "ממוצע הנסיעות ברכבת ישראל עומד על כ־220 אלף נסיעות ביום. אנו סבורים כי יש לנו תשתית מצוינת ליוזמה המבוססת על מעורבות הנוסעים, ליצירת חוויית נסיעה מהנה יותר".

     

    לרגל השקת הפרויקט ערכה רכבת ישראל סקר ייעודי, במטרה לבחון את הרגלי הקריאה והרגלי השאלת ספרים של הישראלים. הסקר גילה כי 62% מהישראלים קראו ספר בשלושת החודשים האחרונים ו־34% קראו ספר בשבוע האחרון. 92% מהנשים ציינו כי הן קוראות ספרים, לעומת 82% בקרב הגברים. 26% מהנשאלים סיפרו שהם קוראים בנסיעה ברכבת או באוטובוס.

     

    ומה הישראלים אוהבים לקרוא? רומן (29%) ומתח (27%) הם הז'אנרים האהובים ביותר, 9% מעדיפים מדע בדיוני וספרי פנטזיה, 9% אוהבים ספרי פסיכולוגיה ומודעות, 8% היסטוריה ותרבות, 4% קומדיה ורק 2% אוהבים ספרי בישול.

     

    מהסקר עולה כי 70% מהקוראים נוהגים לשאול ספרים מאחרים או מהספרייה (50% גם קונים וגם משאילים, 20% רק משאילים). 30% מהקוראים קוראים רק ספרים חדשים שהם רוכשים בעצמם.

     

    לשאלה "מה אתה עושה כשאתה מסיים לקרוא ספר מודפס?" השיבו 58% מהקוראים כי הם משאירים את הספר בספרייה בבית. 30% מעבירים לחברים, 11% תורמים ו־1% זורקים אותם בתום השימוש.

     

    yed660100