הולך נגד החרם
לרגל הוועידה הבינלאומית של "ידיעות אחרונות" ו-ynet למאבק בחרם על ישראל, פגש חנוך דאום את בן–דרור ימיני לשיחה על שקרים, אפרטהייד ואנטישמיות — ולמה הנשק הכי יעיל נגד כל אלו הוא אחד: לומר את האמת
מי שמכור לעימותים מוזמן להתחפף מפה. לא בקטע רע, פשוט המדור לא יענה על ציפיותיו. מי שהתרגל לכך שכל אייטם בתקשורת הישראלית מחולק לימין נגד שמאל, באמת מוזמן להתקדם. לא תמצאו עימות או ויכוח בכתבה הזו. בן־דרור ימיני ואנוכי לא חלוקים במספיק נושאים שניתן להתווכח עליהם. לא הייתי מציין זאת, אילולא זה היה משמעותי. כי העניין הוא שזה לא רק בן־דרור ואני: רוב הישראלים מסכימים על רוב הנושאים שעל סדר היום, אלא שהשיח הציבורי לא מאפשר לנו לשים לב לכך. התמכרנו לעימות הפנימי והזנחנו בשל כך נושאים רבים, בהם גם את העימות החשוב של ישראל מול מבקשי רעתה. אנחנו עסוקים בלספור כמה כדורים נורו על מחבלים שמסתערים על חפים מפשע, במקום להסביר לעולם באיזו מציאות אנו חיים כאן, מציאות שבה אישה נשחטת בפתח ביתה מול ילדיה, וישראלים היוצאים לקניות בסניף של רמי לוי נדקרים למוות על ידי בני 14 בתור לקופות. אחרי שהדר כהן ז"ל נרצחה, דיווחו בתקשורת הזרה על "הרוגים בתקרית אלימה בשער שכם", שזה כמו לומר שטייסים של אל־קאעידה ואזרחים אמריקאים נהרגו בתקרית אלימה שאירעה במגדלי התאומים. השאלה היא אם המצב הזה ניתן לשינוי. בן־דרור ימיני סבור שכן.
בן־דרור ימיני הוא אחד מאנשי התקשורת החשובים בישראל ומי שלקח על עצמו את מלאכת ההסברה של ישראל בעולם. אני מעריץ אותו על כך. כשנדמה לי שאני מטריח אותו מדי, אני שואל אותו מתי בכל זאת, בתוך המסע האישי־לאומי שלו, יש לו רגע של נחת. ימיני עונה מיד: "כשאני רואה שיש תוצאות לפעילות שלי". את הפגישה שלנו אנו מקיימים לקראת הכנס ש"ידיעות אחרונות" יקיים ב-28 במארס ויוקדש למאבק בחרם. זה עידן כזה שבו כל אדם הוא תחנת ממסר. כל עמוד פייסבוק הוא עוד גורם בחזית שהיא כנראה מהחשובות ביותר במלחמה על הנרטיב הציוני: חזית ההסברה.
הטור המלא יתפרסם ביום שישי ב"7 ימים" ובאפליקציה של ידיעות אחרונות. רוצים להצטרף למאבק בתנועת החרם שמשחירה את פניה של ישראל? היכנסו לקישור:
http://stopbds.ynet.co.il

