תעלול מופלא
למי שרוצה להכיר לדור הבא את עולם התיאטרון: הקלאסיקה של דוקטור סוס הפכה להצגת ילדים מקסימה
הצגות רבות לילדים מבוססות על ספרי ילדים אהובים. למי שמנסה לעבד ספרים שכאלה לבמה יש תמיד בעיה, כי בשביל הקהל הצעיר הספר הוא מכלול שלם הכולל לא רק את המילים אלא גם את התמונות ועצם פעולת ההקראה. כשספר ילדים הופך לקלאסיקה כמו "חתול תעלול" של דוקטור סוס, הרי שהבעיה של הנאמנות למקור הופכת עוד יותר מעיקה.
ההצגה המקסימה שבנו בתיאטרון המדיטק מבוססת על עיבוד מתוחכם שיצרה הבמאית קטי מיטשל עבור התיאטרון הלאומי הבריטי הפותר את המצוקה הזו בצורה מקורית ואלגנטית ביותר. ההצגה נפתחת כששחקן נכנס לבמה עם הספר "חתול תעלול" ומתחיל להקריא את הסיפור. בשלב מסוים מגיח מהקהל איש המציג עצמו כ"אבא של עומרי" התוהה האם ההצגה תימשך כך עד הסוף? השחקן המקריא מנסה להיפטר מהאב המטריד ולצורך כך מגייס את מנהלת ההצגה ושני שומרים. אלה מחזירים אותו למקומו, אבל אז הוא חוזר שנית עם אותה התלונה: "זו לא הצגה!" בסוף מתגלגלים האב, השומרים וכל השאר לדמויות מהספר, ומעלים בפנינו את הסיפור בביצוע דינמי וחינני ביותר, תוך שימוש בתפאורה חכמה וניידת וטכניקות של תיאטרון בובות וחפצים.
המופע תוזמר היטב על ידי הבמאי, רוני פינקוביץ', שמניע בצורה קצבית ומדויקת את ששת השחקנים הגמישים, דני לשמן, יגאל ברנר, עומר קרן, ליאור בלאוס, ענבל ניר בר־אור ואורי עטיה, המגישים ביצוע רענן ומלא חן.
לכל מי שמחפש הצגה ראשונה בשביל לקחת את הילד שלו לתיאטרון, "חתול תעלול" הוא הפתרון האידיאלי. אבל גם למי שהילד שלו כבר מכיר מה זה תיאטרון, ההצגה הזו מספקת חוויה תיאטרונית איכותית ומקסימה ביותר, כזו שהיא לא רק גרסה בימתית נאה של הסיפור האהוב, אלא גם שיעור מקסים בהבדל בין שעת סיפור להצגה.
• ההצגה תעלה בתיאטרון המדיטק בחולון היום ב־17:30 ומחר ב־10:30 וב־12:30

