עיניים שלי, נוסח קפריסין
אנשים טובים באמצע הדרך — בקפריסין: מטיילים ישראלים שתינוקם חש ברע נקלעו לבית של משפחה מקומית באזור נידח • ברגע ששמעו שהם מישראל זכו לכבוד מלכים: טיפול מסור לפעוט, פירות ושתייה • כשהתחילו לשוחח התברר: רופא ישראלי הציל בעבר את מאור עיניו של בנם של הזוג הקפריסאי חסרי האמצעים, ללא תמורה
אירוע מרגש עם הרבה אהבה בקפריסין: משפחה ישראלית שעשתה שם את חופשת הקיץ נקלעה למצוקה ונתקלה בים של אהבה: "אה, אתם מישראל? רופא ישראלי הציל את העיניים של הבן שלנו, בלי תמורה".
הסיפור המלבב הזה אירע באחרונה. משה ושירה כהן מרמת־גן יצאו לחופשת קיץ בקפריסין עם עוד חברים. באחד הימים יצאו לטיול ברכב ולקחו איתם את בנו הפעוט בן השנתיים וחצי של קב"ט שגרירות ישראל בקפריסין — שהוא חבר של המשפחה. בדרך חש הפעוט ברע והתחיל להקיא.
"התינוק ממש הקיא את נשמתו בתוך הרכב על הבגדים, על המושב, על כיסא התינוק ועל הרצפה. לא ידענו מה לעשות כי היינו בכביש מהיר ולא יכולנו לעצור", סיפר משה. "המשכנו עד הרגע שבו יכולנו לסטות מהכביש ומצאנו את עצמנו מול חצר של בית".
דיירי הבית, שהיה ממוקם באזור נידח, גבר ואישה כבני 60, שמעו את קול הרכב המתקרב ויצאו החוצה. "שלום, מאיפה אתם?" שאלו השניים. "אנחנו מישראל", השיבו להם נוסעי המכונית.
בסיטואציה אחרת ייתכן בהחלט שהתשובה "אנחנו מישראל" הייתה גוררת תגובה עוינת, אבל במקרה הזה הייתה התגובה הפוכה לגמרי.
"מהרגע שאמרנו שאנחנו מישראל בני הזוג הקפריסאים פשוט יצאו מגדרם כדי לסייע לנו", מספר משה בהתרגשות. "הם עזרו לנו להוציא את התינוק, כיבסו את בגדיו ושטפו את הכיסא". בכך לא הסתיימה קבלת הפנים החמה והאוהדת.
"אחר כך הם הזמינו אותנו לבית, הושיבו אותנו בסוכת גפנים ונתנו לנו לשתות מי ורדים ולאכול פירות. לא הבנו למה הם מרעיפים עלינו כל כך הרבה אהבה. אנחנו בדרך כלל רגילים בחו"ל למבטי שטנה". מספר משה.
ככל שהשיחה נמשכה, כך התחילו הישראלים להבין מאיפה נובע פרץ האהבה. מתברר כי לפני שנים רבות, בהיותו ילד, עבר בנם תאונת דרכים קשה מאוד. חייו אומנם ניצלו בסופו של דבר, אבל הוא איבד את מאור עיניו. בשלב מסוים נדרש לעבור ניתוח דחוף בעיניים בבית־חולים בלימסול, אבל להורים לא היה כסף לשלם לרופא המומחה שהגיע במיוחד מישראל כדי לנתח אותו. הרופא גילה רוחב לב ואנושיות, ניתח את הילד ללא כל תמורה — והחזיר לו את מאור עיניו. לאחר שסיפרו את הסיפור המרגש הזמינו ההורים הקפריסאים את בנם (שהוא כיום בן 30) והציגו אותו בפני המטיילים הישראלים. משה סיכם את המקרה: "הכל הודות למעשה טוב של רופא ישראלי. זה היה מאוד מרגש".
שגרירת ישראל בקפריסין, יעל רביע צדוק, סיפרה: "קפריסאים מגיעים לאורך השנים לטיפולים רפואיים בישראל, מקבלים טיפול יפה והופכים לשגרירים מצוינים של ישראל בקפריסין. יש לנו תשתית מדהימה של אנשים שאוהבים את ישראל ומסתכלים עליה בהערצה".