yed300250
הכי מטוקבקות
    הכוח עבר מהמתכנתים למעצבים. משרדי WIX | צילום: עמית שעל
    ממון • 15.07.2018
    רוצים מענק מהמדינה? תשקיעו בעיצוב
    במקביל לכנס כלכלה יצירתית השבוע במכללת שנקר: משרד הכלכלה הודיע שייתן מענק של עד 3 מיליון ש' למפעלים שיקדמו יצירתיות ועיצוב
    מאת נווית זומר

    מפעלים שישקיעו בחדשנות ובעיצוב יקבלו מענקים ומימון מהמדינה. זאת במסגרת תוכנית ממשלתית לשיפור הפריון בתעשייה שהושקה בימים אלו, במטרה לעודד חדשנות ויצירתיות בתעשייה הישראלית.

     

    ההכרזה מגיעה בסמוך לכנס בינלאומי שמקיימת השבוע מכללת שנקר לקידום התעשיות היצירתיות בישראל. לכנס יגיעו בין היתר תי אגלואו, מנהלת הקריאייטיב של גוגל קריאייטיב־לאב, ולוסי מ'קריי, האמנית האוסטרלית.

     

    בכלכלה יצירתית החברות שמובילות את המשק מטמיעות עיצוב ויצירתיות כמנוע צמיחה אסטרטגי בפעילות העסקית. היא מתבססת על שילוב מעצבים ואנשי קריאייטיב בשדרת הניהול הבכירה של החברות כדי ליצור מוצרים פורצי דרך עם פוטנציאל חדשנות ומובילות עסקית. מדינות שאימצו את המודל מציגות פריון גבוה, עלייה בתוצר המקומי וצמיחה ויצירת מקומות עבודה. בארץ התחום בחיתוליו וההשקעה הממשלתית כמעט לא קיימת.

     

    כדי לקדם את התחום בישראל קיבלה מכללת שנקר מענק של 1.6 מיליון יורו מהאיחוד האירופי והיא מפעילה את פרויקט Clever בהשתתפות 15 מוסדות מישראל ומאירופה שמטרתו לקדם את התעשיות היצירתיות בישראל. מי שמובילה את הפרויקט היא ראש המרכז לחדשנות בשנקר תמי ורשבסקי. לדבריה, "העולם התקדם ואנחנו נשארנו קצת מאחור, חיים עדיין על ה'סטארט־אפ ניישן' ולא מבינים שכבר נוצר פער שאנחנו חייבים להדביק. יש לנו את הכוחות האלה, יש יצירתיות אבל זה לא על האג'נדה, והשיח לא נכון. הגיע הזמן שגם בישראל יתחילו לדבר במונחים של כלכלה יצירתית, יגדירו את התחום וישקיעו משאבים. העיצוב הוא חלק מהדנ"א של החברה. החשיבה האסטרטגית צריכה להיות מקורית, עיצובית ויצירתית. אנחנו עדיין לא שם".

     

    עד 200 מיליון שקל

    כאמור, כעת משרד הכלכלה מאפשר לראשונה תמיכה ממשלתית למפעלים שיציגו חדשנות והשקעה בעיצוב. איך זה יעבוד? מפעלים תעשייתיים שמחזור המכירות שלהם הוא עד 200 מיליון שקל בשנה, יוכלו לקבל מענק בסך עד 3 מיליון שקל להשקעה או שדרוג בציוד טכנולוגי של מערכות, שיפור המצוינות התפעולית, העצמת ההון האנושי, קידום חדשנות, התייעלות במשאבים וחומרי גלם. התוכנית מיועדת למפעל שאינו זכאי למענק ממרכז ההשקעות. כלומר מפעל שהיצוא שלו לא מגיע ל־25% מהמכירות.

     

    על מבקש הסיוע לגבש תוכנית להעלאת פריון העבודה, המתייחסת לפחות לשני מרכיבים מתוך חמישה: השקעה או שדרוג בציוד טכנולוגי של ציוד ומערכות הקשורות לשרשרת האספקה, כדי לשפר מדדים תפעוליים ופוטנציאל ייצור קיים לשעת עבודה; שיפור המצוינות התפעולית; שדרוג, השבחה והעצמת ההון האנושי לתפעול ציוד ומערכות מתקדמות; קידום חדשנות בתהליכים, מוצרים, מודל עסקי וקשר עם הלקוח; והתייעלות במשאבים וחומרי גלם. שיעור המענק יהיה 30% מההשקעה. מפעל שמחזורו עד 10 מיליון שקל יקבל מענק של עד 300 אלף שקל. מפעל שמחזורו מ־10 עד 75 מיליון שקל יקבל מענק של עד 1.5 מיליון שקל, ומפעל שמחזורו בין 75 ל־200 מיליון שקל יקבל מענק של עד 3 מיליון שקל.

     

    בין החברות הישראליות שמשקיעות בעיצוב אפשר למצוא את WIX ו־FIVER, שמעבירות את מרכז הכוח מהמתכנתים למעצבים, ונותנות להם תפקיד חשוב בליבת הפעילות העסקית. וויקס הציגה צמיחה שנתית ממוצעת של כ־60% בהכנסות בחמש השנים האחרונות.

     

     


    פרסום ראשון: 15.07.18 , 18:58
    yed660100