yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: יחסי ציבור
    24 שעות • 24.09.2018
    "העיקר שבסוף האירוויזיון יהיה בישראל"
    עמיר חדד התגלה אצלנו ב"כוכב נולד", אבל בסופו של דבר הפך לכוכב דווקא בצרפת, אחרי שייצג אותה באירוויזיון וסיים במקום השישי. עכשיו, רגע לפני שהוא קופץ להופעה בישראל, חדד מסביר למה הוא נהנה מכך שבארץ כמעט ולא מזהים אותו ברחוב, לעומת צרפת שם הוא נחשב לזמר מפורסם. וגם מתייחס לסערה סביב האירוויזיון בארץ: "תמיד כשצריך לקבל החלטה בישראל צצות 3,000 דעות, וכל אחד רוצה להרגיש חשוב לרגע"
    לילית וגנר

    עמיר חדד לא מצליח להסתיר את ההתרגשות. "אני מתראיין עכשיו ל'ידיעות אחרונות'", הוא מכריז בקול רם באוזני אשתו בביתו שבפריז, וממהר להסביר. "אני כל הזמן עושה ראיונות לעיתונים שהמשפחה שלי לא מכירה כי זה רק מדיה צרפתית, אבל עכשיו סוף־סוף זה כלי תקשורת שמדבר את השפה שלהם. וגם אותי מרגש מאוד להתראיין בעברית".

     

    חדד (34), למי שלא זוכר, פרץ לתודעה בעונה הרביעית של "כוכב נולד" ב־2006, נשר בשלב מוקדם יחסית, אחרי שכמעט התעלף על הבמה, ובחר לדבוק בלימודי רפואת שיניים באוניברסיטה העברית. ב־2014 החליט לנסות את מזלו ב"דה ווייס" בצרפת, שם הגיע למקום השלישי, צבר פופולריות והפך לסלב כשנבחר לייצג את צרפת באירוויזיון של 2016 וסיים שישי.

     

    השתלשלות העניינים בשנתיים האחרונות — ההשתתפות באירוויזיון וקריירת המוזיקה המצליחה שלו בצרפת שכוללת שני אלבומים שכבר יצאו לשוק — גורמת לו להרגיש שהוא חי ב"שתי גלקסיות נפרדות", לדבריו. "יש את עמיר, הזמר מצרפת, שהחיים שלו הם מוזיקה ואנשים מזהים אותו ברחוב, ומנגד יש את החיים השקטים בישראל, המשפחה והאלמוניות שאני מנסה לשמר בכל הכוח. זה עושה לי טוב להגיע לישראל ולהרגיש ששום דבר לא השתנה. האלמוניות היחסית הזאת היא בהחלט פריבילגיה. בישראל אני עדיין רופא השיניים שעזב לצרפת וחוזר לבקר מדי פעם".

     

    מה דעתך על הסערות סביב אירוח האירוויזיון בישראל בשנה הבאה?

     

    "אני לא בקיא בפרטים של מה שקרה בישראל, אבל נורא שמח לשמוע שתל־אביב תארח", הוא שולף תשובה שכולה תקינות פוליטית. "זאת הזדמנות נהדרת להראות לעולם איזה מקום נפלא, מקבל, פתוח, ערכי, תרבותי, עשיר ומעניין יש לנו".

     

    ובכל זאת, היו רגעים שכל האירוח בישראל עמד על סף ביטול. לא עניין אותך להתעדכן?

     

    "אלה דברים שקורים כדרך שגרה בישראל. כשצריך לקבל החלטה צצות מיד 3,000 דעות. השורה התחתונה, אחרי שכל אחד אמר את דברו והרגיש חשוב לרגע, העיקר זה שבסוף יהיה אירוויזיון בישראל".

     

    הוצאת עד כה שני אלבומים בצרפתית. מה הסיכוי שהאלבום הבא יהיה בעברית?

     

    "נמוך מאוד. הרצון שלי הוא לשמר את ישראל כנווה מדבר. כאי של שקט יחסי, זה משהו שאני ממש נאחז בו".

     

    ולא מדגדג לך לעשות קיסריה, למשל?

     

    "מדגדג ולא מדגדג. זה משהו שכל אמן ישראלי מסמן לעצמו, וגם אני עשיתי את זה פעם כשחלמתי להיות זמר בארץ. ב־2012, לפני שהתפרסמתי, פנו אליי לחמם מופע של משה פרץ עם קאברים של שירים בצרפתית. אז בעצם עשיתי אז את הקיסריה הראשון שלי. אבל יש לי פריבילגיה שאין לאף אמן — להפריד בין המקום שבו הוא מוכר ומפורסם, לבין המקום שבו המשפחה שלו חיה בשקט יחסי. בדרך כלל זה מתערבב וגם פוגע במרקם המשפחתי, וביחסים עם חברים שפתאום מעירים שהשתנית, אז לי אין את זה. כי כל מי שהכיר אותי 'לא זמר' בארץ, שזה רוב האנשים בחיי, עדיין מכיר אותי כ'לא זמר'. אני נמצא עכשיו בצרפת בעלייה מתמדת, תודה לאל. עם ההצלחה בא גם כל האפקט של השינוי וההתרחקות. אנשים מתייחסים אליך אחרת. זה הולך ונעשה היסטרי. אני לא רגיל לזה. כל מה שאני רוצה זה לעשות שירים ולשמח את הקהל ולא הייתי רוצה לתת לדברים האלה לנתק אותי מהקרקע".

     

    הפעם המעמד הזה שלו עלול להתערער, כי הביקור הבא של חדד בישראל כולל הופעה בפסטיבל "פרנקופולי", שמאז 1985 מושך למעלה מ־150 אלף איש מדי שנה לעיר הנמל לה־רושל להופעות של כל ענקי השאנסון הצרפתי, ומתארח במדינות שבהן יש קהילת דוברי צרפתית. השנה, במסגרת ציון 70 שנה ליחסי ישראל־צרפת, מתארח פסטיבל "פרנקופולי" באשדוד, כחלק מפסטיבל אושפיזין מוזיקלי שנפתח היום בעיר. חדד יופיע מחרתיים (חמישי, 27.9) באמפי אשדוד.

     

    "אמרתי 'כן' מיד כשפנו אליי", אומר חדד. "המחשבה שאני אופיע בפסטיבל יוקרתי כל כך, עם מסורת וקונטקסט תרבותי מכובד, ושכל זה יקרה במקום שבו חייתי את רוב חיי, במדינת הלב שלי, זאת הצעה שאי־אפשר לסרב לה, וה'כן' שלי היה אוטומטי", הוא מסביר. "חוץ מזה שכבר מזמן אני מת שהצוות שלי יבוא איתי להופיע בישראל. מבחינתי זאת סגירת מעגל".

     

    זה יהיה שונה מאוד מהכמעט־התעלפות על הבמה של "כוכב נולד".

     

    "אני בא עכשיו עם שני אלבומים שהוצאתי, עם ניסיון על במה, עם 150 הופעות מאחורינו, ועם קהל שהלך והתרחב, כשכיום אנחנו מופיעים מול קהלים של כ־5,000 איש".

     

    ואתה לא פוחד שההופעה בישראל תהרוס את האנונימיות שאתה כל כך משתוקק לה פה?

     

    "אם זה יקרה - סימן שעשינו הופעה טובה".

     

    ומה הסיכוי שתפתח אי פעם מרפאת שיניים?

     

    "זהה לסיכוי שאני אוותר על המוזיקה", הוא צוחק. "זה מקצוע יפה שאני אוהב, אבל בין לאהוב משהו לבין להיות משוגע על משהו יש פעם מאוד גדול, כפי שלמדתי להבין בשנים האחרונות".

     

    ההורים כבר הפנימו שלא תהיה רופא שיניים?

     

    "גם הם כבר מודים שהם שמחים לראות אותי מאושר במקצוע החדש שלי, שהיה כל כך בלתי צפוי וקרה בצורה לא הגיונית, עד שנדמה שאולי זה רצון משמיים".

     


    פרסום ראשון: 24.09.18 , 20:11
    yed660100