yed300250
הכי מטוקבקות
    שימי ריגר | צילום: רמי זרנגר
    זמנים בריאים • 18.10.2018
    "אני אוכל לחם שיפון או חיטה מלאה, הבעיה שאני משקר ואוכל פיתות"
    פרשן הכדורסל שימי ריגר התאושש מטראומה רפואית שכמעט עלתה לו בחייו, אבל הוא עדיין סוחב עליו משקל עודף, מטפח הרגלי אכילה משונים ומסרב בכל תוקף להתאמן • המומחים ממליצים שיצרוך פחות פירות ויותר ירקות, שימצא בדחיפות מאמן אישי, ושישלים סוף־סוף עם אחותו אחרי נתק בן 30 שנה
    גאיה קורן | צילום: רמי זרנגר

    מי אני: "פרשן משחקי האן־בי־איי, פרזנטור של חברת הסלולר 'בסט מובייל'. גר בתל־אביב, גרוש פעמיים, שלושה ילדים, שני נכדים, בן 73, גובה 1.77 מ', שוקל 115 קילו".

     

    יום העבודה שלי: "מאוקטובר עד יוני אני ער בלילות בגלל האן־בי־איי. עד שהמשחקים מתחילים אני לומד את החומר, קורא על השחקנים, מדבר עם חברים מהתחום באמריקה, בודק את הקבוצות וכל מה שיכול לעניין את הצופים. שידורי האן־בי־איי מתחילים בארבע וחצי בבוקר. אני קם שעה ורבע לפני השידור, מתרחץ, עושה כוס קפה, מסתכל באינטרנט, מתקשר לאחד החברים שלי בתחום בארה"ב ואז אוספים אותי לעבודה. בשבע וחצי בבוקר אני מתיישב בבית קפה ליד הבית, רואה חברים, גולש באינטרנט.

     

    "הייתי על סף מוות אחרי שחיידקים התקיפו אותי ומאז אני לוקח 18 כדורים כל יום. זה טוב, היו 31 כדורים בעבר. אני הולך הרבה לרופאים, אני פחדן, בודק כל הזמן אם אני בסדר, ואם יש בעיה אני מתקן. הבן הגדול (45) גר איתי אחרי שחליתי והוא מאוד עוזר לי עם קניות, אוכל, גיהוץ. אני אוכל צהריים איתו או עם אחד הילדים שלי במסעדה, חוזר, לוקח כדורים והולך לישון ארבע שעות.

     

    "קם לקראת שבע בערב, תלוי אם יש שידור או לא. אני לא בליין כי אסור לי לשתות, אז בלילות אני רואה טלוויזיה, מדבר בטלפון, יושב מול האינטרנט, מתעדכן לגבי לוח המשחקים. אני הרבה בבית, שומר על עצמי, נכנס למיטה בתשע בלילה ואם אין משחק אז ב־11 בלילה.

     

    "במהלך היום מדבר עם הרבה מאמנים שמתקשרים לשמוע את חוות דעתי ולקבל ממני עצות. הם לא מפחדים להתייעץ איתי, כי הם יודעים שאני לא רוצה את העבודה שלהם והם יודעים גם שאני מאוד ישיר ויכול לתת להם ביקורת בונה. מדי פעם, אם מבקשים, אני הולך לראות קבוצות כדי לדווח להם. גידלתי הרבה מאמנים שהיום הם בליגת העל. היה לי מחנה קיץ לפני יותר מעשרים שנה, כולם היו שם וגדלו עליי, והרבה פעמים הם חוזרים להתייעץ איתי. כשאני רואה מאמן שלא הולך לו, אני מרים טלפון לעודד ולייעץ. הייתי מאמן 25 שנה ואני יודע כמה זה חשוב שיש לך מנטור כזה.

     

    "כשמזמינים אותי לאירועים כמו בר־מצוות, אני בא, מצטלם, חותם. כשמבקשים ממני לשלוח ברכה מצולמת אני אומר, 'בשביל מה? אני כבר אגיע לאירוע', ומגיע ללא שום תמורה. אני בן של רב, סבא שלי היה דיין ראשי בכל אירופה ואני נקרא על שמו. אני הולך לבית הכנסת פעם בחודש ומעלים אותי לתורה".

     

    התזונה שלי: "השיא שלי היה 130 קילו לפני חמש שנים, ואחרי שהתפוצץ לי האולקוס רזיתי לתשעים קילו. אני לא אוכל מטוגן, אוכל לחם שיפון או חיטה מלאה, הבעיה שאני משקר ואוכל פיתות. אני אוכל הרבה דגים, עוף, ירקות ופירות. המון פירות, כשאני רעב, במקום לאכול פיתה אני אוכל פירות. עשרים פירות ביום לפחות, שזיפים, ענבים, נקטרינות, מנגו, מלון.

     

    "בבוקר אני שותה קפה ואוכל סנדוויץ' גבינה 5% עם סלמון. בצהריים אני אוכל שווארמה עם אורז ושעועית, משתדל בלי פיתה. בגלל שאני בבית אני אוכל הרבה, והבעיה הכי גדולה שלי זה שאני לא עושה ספורט. נחשבתי מת המון זמן אחרי שהותקפתי על ידי חיידקים ומאז יש עליי כל כך הרבה מגבלות, שלא נשאר לי כמעט כלום חוץ מאוכל".

     

    כושר: "הולך למקרר ובחזרה, אפילו לבית קפה (עשר דקות בהליכה איטית) נוסע באוטובוס. הפעילות הספורטיבית היחידה זה להזיז את הראש כשאני מסתכל על הכדור".

     

    טיפוח: "עושה פדיקור ומניקור, כל עשרה ימים מטפל בזקן במספרה, שיננית כל הזמן כי זה חשוב לטלוויזיה. החינוך שקיבלתי בארה"ב אומר שעד שאתה מביא פתק מרופא שיניים ורופא משפחה אתה לא נכנס לכיתה. גם את הילדים שלי חינכתי ככה".

     

    לנפש: "הייתה לי זוגיות של שנה שהסתיימה לא מזמן ואני עדיין מתגבר על הסיפור של החברה האחרונה, שמאוד אהבתי אותה. יום אחד התקשרה ואמרה שזה נגמר, ככה, בטלפון. אין גיל לאהבה, בגיל שבעים כל אחד בא עם החבילה שלו וזה לא מושלם, צריך ליהנות ממה שאפשר, לחפש את מה שחיובי. מדי פעם מנסים לשדך לי, אבל אני לא מעוניין. הייתי נשוי פעמיים, אני אוהב זוגיות כשהיא טובה. אין לי בעיה גם להיות לבד, אבל מעדיף לאהוב.

     

    "בינואר לפני 4 שנים יצאתי מבית החולים אחרי שהייתי בלי הכרה חודש וחצי. כשהתעוררתי לחיים ראיתי את הפנים של הילדים ונחרדתי מהדאגה שלהם. ילדיי יונתן ורובי לקחו אותי הביתה, הושיבו אותי על הספה ואמרו לי די עם הזבל, אל תתעסק עם מי שלא חיובי, וזה מה שאני עושה. לא מתעסק עם שלילי, קיבלתי מתנה שאני חי, אני מחפש את החיובי, לא רב עם אנשים, במקום להתעצבן אני קם והולך או אומר להם שהם צודקים. יש לי הרבה שיחות עם הילדים שלי, פחות עם הבת שלי. באמריקה יש לי אחות שאני לא מדבר איתה שלושים שנה ועוד לא הגיע הזמן לתקן את זה.

     

    "לפני שנתיים הוצאתי ספר, 'לא רק רשת', ואני אתרגם אותו לאנגלית. אני אלטעזאכן, זה ספר על כל החיים שלי. בחיים לא 'הלכתי לעבודה', אני מאושר שאני יכול לעבוד במשהו שאני אוהב, אני מקיף את עצמי באנשים חיוביים ומראה אהבה.

     

    "אני נוסע הרבה באוטובוס, זה הבידור היומי. שומע את כל השיחות, לפעמים מתערב, אני הולך הרבה לשוק, רואה סרטים. אני הרבה יותר רגוע ממה שהייתי, אין מה להשוות בכלל, זה שהייתי בכמעט מוות נותן פרופורציות. ראיתי איך הילדים הזדקנו מול הפרצוף שלי ואיך חזר להם האור לחיים".

     

     

    שורה תחתונה: "אני מאושר. אם הייתה לי חברה זה היה מושלם, יש למה לשאוף".

     

     

    מה אומרים המומחים?

    רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט שערי צדק:

     

    "לשימי עודף משקל גבוה. יש לו מודעות לתזונה בריאה, אך ישנו פער בין הידע לביצוע. הבעיה טמונה ככל הנראה בכמויות המזון הנצרך. רצוי לשנות את מרכיבי ודפוסי הארוחות שלו כדי לוודא שהוא לא מסיים ארוחה רעב. בנוסף, נראה שיש אכילה רגשית ורצוי למצוא נחמות במקומות אחרים ולא באוכל. מומלץ בחום לקבל טיפול בתחום האכילה הרגשית.

     

    "שימי אוכל המון פירות מגוונים ביום. צריכה של 20 מנות פרי ביום שקולה ל־1,500 קק"ל ביום. רק הורדה של הפירות תתורגם לירידה של כ־6 ק"ג בחודש. רצוי להמיר את הפירות לצריכה של ירקות. בנוסף, רצוי שירבה בשתייה, מים או סודה, כדי לוודא שהוא לא צמא אלא רעב".

     

    יואב אבידר, מנהל הג'ימנסיה, בית הספר להסמכת מדריכי כושר ותנועה מקבוצת הולמס פלייס:

     

    "שימי לא עוסק בפעילות גופנית יזומה ואף נמנע מפעילות יומיומית כמו הליכה. לאור הקושי, הייתי ממליץ בחום לפנות למאמן אישי ולחפש את הנתונים הבאים: 1. מקצוען/ית שמבינים עבודה עם הגילאים היותר מבוגרים ועם אנשים בעלי עודף משקל. יש מאפיינים ספציפיים לאימונים כאלה, שכאשר יודעים לממש אותם גדל הסיכוי לחבר את המתאמן לפעילות ולהתמיד. 2. מאמן/ת שמחוברים לעולם הכדורסל בכלל וה־NBA בפרט יכול לעזור לייצר מכנה משותף לשיח כיפי, שיסיט קצת את תשומת הלב מהאתגרים הפיזיים באימון".

     

    ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

     

    "שימי אימץ לעצמו שגרת טיפול בעור שהיא דלה למדי ולא ממש מספקת. פדיקור וטיפול בזקן זה אמנם חשוב, אבל לא מוגדר כטיפול מספק. הייתי ממליצה לשמור על מספר דברים בסיסיים, כמו מריחת קרם לחות באופן קבוע לאחר המקלחת על עור הפנים והגוף, על מנת למנוע יובש וסדקים. מריחת קרם ייעודי לעור כף הרגל יכולה להקטין הצטברויות עור ולהפחית את הצורך בטיפולי פדיקור. כמו כן מומלץ לשטוף את הפנים עם סבון בכל ערב". 

     

    צביה חי־אל - מנחה, מאמנת, מנהלת מרכז מעגלים:

     

    "שימי הוא כמו ספר עבה שיש בו הכל. קצת עצב, הרבה שמחה, תקווה גדולה, ניצחון גדול של הגוף והרוח, אהבה, קשיחות ורוך. ושימי הוא כוכב, מהסוג שאנחנו אוהבים, כזה שמנצח למרות שאין הרבה סיכוי, כזה שמתעורר לחיים כמו עוף החול ומנער מעליו את שאריות הקושי, כזה שיודע לגור עם הבן שלו ברגישות מדהימה ועדיין לא לדבר עם אחותו שלושים שנה. כן, הוא מסוג האנשים האלה שיש בו מלא מהכל. יש לו יכולת להיות פתוח בצורה די מפתיעה, הוא לא מתייפייף ולא עוטף את הדברים בנייר צלופן, הוא שם את עצמו אותנטי כמו שהוא. אוכל יותר מדי, זז פחות מדי, פגוע מבת זוג שעזבה בשיחת טלפון - בן אדם, כמו כולנו. 

     

    "במובן מסויים אפשר לומר שהוא עדיין בתקופת שיקום, מתאושש מטראומה פיזית ורגשית שחווה לפני ארבע שנים וכרגע עוד בונה את חייו. שיקום שכזה הוא תהליך שלוקח זמן ומצריך המון משאבים. יחסית לאדם שחי על כל כך הרבה תרופות הוא מתפקד טוב. הוא התחיל לעשות שינויים משמעותיים, שלצערי לרוב אנחנו עושים אותם רק אחרי שהגענו לקצה - ניקה אנשים שלא עשו לו טוב, נמנע מוויכוחים וריבים ומתמקד בלמצוא חיובי. בַּכֹּל. ברור לגמרי שאפשר עוד לשפר לא מעט מאורח חייו, הוא חייב לזוז יותר ורצוי שיאכל פחות פירות ואולי גם פחות באופן כללי, אבל אפשר בהחלט לומר שהוא בדרך הנכונה. 

     

    "אחד הדברים החשובים והמרגשים ביותר הוא נושא האהבה בחייו. הוא אדם שאוהב לאהוב ומבין שזה טעם החיים, יש בו איזו תשוקה בלתי מסתיימת לעניין הזוגי, שזה מרגש, כי ככל שאנחנו מתבגרים קשה יותר לחלוק חיים עם מישהו, לוותר על הרגלים, לקבל בסבלנות שריטות של האחר. שימי עובר עכשיו תקופה של פרידה מבת זוג אהובה, אבל עם הגישה הזאת יש סיכוי גדול שהזוגיות הבאה נמצאת ממש מעבר לפינה. 

     

    "ברור שהייתי מאחלת לו לעשות שלום עם אחותו, שלושים שנה זה מספיק זמן של נתק ולא ממש משנה מה גרם לנתק הזה. האתגר בגילים מבוגרים יותר הוא להשלים עם סיפור חייך, עם הכישלונות, הטעויות גם שלנו וגם של אחרים. נראה לי ששימי הוא אדם כל כך חזק ונבון, אין לי ספק שהוא יכול לקחת נשימה עמוקה ולסגור גם את הפרק הזה בחייו. השלמה מביאה למלא שלווה ושקט ושמחה, ומגיע לו את כל אלה". •

     

    gayakoren@gmail.com 

     


    פרסום ראשון: 18.10.18 , 21:14
    yed660100