yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: טל סיון ציפורין
    זמנים מודרנים  • 27.10.2020
    גילטי פלז'ר!
    הכירו את ההתמכרות החדשה שלכם - שוקולד, בייגלה וקרמל מלוח. קטסטרופה קלורית ועונג צרוף. אין מה להכביר מילים: גשו למטבח, ובעוד חצי שעה רוצו לספר לחבר'ה
    רחלי קרוט

    קראתי בקול רם מדי כשהקרמל המלוח זלג החוצה מבעד לשתי שכבות השוקולד, מכסה את הבייגלה הפריך ואת האצבעות שלי. "איפה מצלמת הווידיאו כשצריך אותה?"

     

    תרשו לי לחזור כמה חודשים אחורה ולספר לכם שעד הופעת שברי השוקולד בחיי בכלל לא אהבתי קרמל ובטח שלא מלוח. אף פעם לא הבנתי איך מלח עוזר להעצים מתיקות ואיך בייגלה קשור לשוקולד.

     

    והנה, אני מורידה את הכובע, וגם קצת אוכלת אותו, כי גבירותיי ורבותיי - מדובר בגן עדן עלי אדמות. באמת שאין מספיק מילים כדי לתאר את השלמות הזאת. שכבת שוקולד מריר בתחתית ומעליה בייגלה פריך, קרמל מלוח רך ושכבת שוקולד חלב למעלה. אל שברי השוקולד המטורפים האלה צירפתי לכם מתכון לבראוניז חלומיים שגם הוא מביא את כל הטוב שבשילוב בין מתוק ומלוח, בין רך ופאדג'י ובין קראנצ'י ומתפצח בפה.

     

    עזבו הכל, לכו להכין.

     

    צילום: טל סיון ציפורין
    צילום: טל סיון ציפורין

     

     

    שברי שוקולד עם בייגלה וקרמל מלוח

     

    מה צריך:

     

    • 150 גרם שוקולד מריר

     

    • 1 כוס בייגלה מלוח מכל סוג שאוהבים

     

    צילום: טל סיון ציפורין
    צילום: טל סיון ציפורין

     

     

    • 100 גרם שוקולד חלב

     

    קרמל מלוח:

     

    • 1 כוס סוכר לבן

     

    • 100 גרם חמאה

     

    • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%

     

    • 1/2 כפית מלח גס או דק

     

    כך עושים:

     

    1. מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית בגודל 30X20 ומשמנים את הנייר מעט עם תרסיס שמן מעל.

     

    2. ממיסים את השוקולד המריר בפולסים של 30 שניות במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. שופכים לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את הבייגלה בצורה חופשית. מניחים במקרר או במקפיא ומאפשרים לשוקולד להתייצב עד שהקרמל מוכן.

     

    3. בסיר בינוני נון־סטיק, או במחבת רחבה, שמים את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפה (היזהרו לא לשרוף!). מוסיפים את החמאה ומערבבים - זהירות, זה מבעבע - עד שהחמאה נמסה לגמרי.

     

    4. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מבשלים את הקרמל עם השמנת עד שהקרמל מסמיך, בערך 5 דקות. שימו לב שמרקם הקרמל תלוי בכמה זמן תבשלו אותו עם השמנת. אם אתם אוהבים אותו יותר נוזלי תבשלו עם השמנת 2 דקות, אם אתם אוהבים אותו יותר יציב תבשלו 5־6 דקות.

     

    5. מורידים מהאש, מוסיפים את המלח ומערבבים. מאפשרים לקרמל מעט להתקרר כדי שלא ימס את השוקולד, בערך 5־10 דקות. אם הוא יציב מדי אפשר טיפה לחמם במיקרו. שופכים את הקרמל על הבייגלה עם השוקולד ומחזירים למקרר.

     

    6. בינתיים ממיסים את שוקולד החלב במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד חלק, ושופכים בצורה חופשית על הקרמל. זה בסדר שהוא לא מכסה לגמרי את הקרמל, הוא אמור לכסות את הרוב. מחזירים למקפיא ושומרים עד שרוצים להגיש. אפשר לשמור גם במקרר אם הקרמל מספיק יציב. אם הוא מאוד רך שומרים במקפיא.

     

    7. שוברים לקוביות או לכל צורה שאוהבים וזוללים בהנאה. שימו לב לשמור בקופסה סגורה במקרר.

     

    בראוניז חטיפים

    מה צריך:

     

    • 180 גרם שוקולד מריר

     

    • 150 גרם חמאה

     

    • 1/2 כוס סוכר לבן

     

    • 1/4 כוס סוכר חום כהה

     

    • 3 ביצים L

     

    • 3/4כוס קמח

     

    • 3/4 כוס בייגלה מלוח מכל סוג שאוהבים

     

    • חופן אפרופו

     

    • חופן תפוצ'יפס בטעם טבעי

     

    כך עושים:

     

    1. בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את 2 סוגי הסוכר וטורפים היטב.

     

    2. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהביצה נטמעת בבלילה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בבלילה.

     

    3. שוברים חופן בייגלה ומוסיפים לבראוניז. מערבבים ממש מעט. משאירים בייגלה לעיטור מעל.

     

    4. משמנים תבנית בגודל 20X20 ומניחים נייר אפייה בתחתית. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל בייגלה, אפרופו ושברי תפוצ'יפס. אופים בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבראוניז יציבים בשוליים וממש מעט רכים, אבל יציבים, באמצע.

     

    5. מקררים היטב במקרר לפני שחותכים וזוללים.

     

     

    צילומים: טל סיון צפורין

     


    פרסום ראשון: 27.10.20 , 19:00
    yed660100