yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אלכס קולומויסקי
    המוסף לשבת • 03.12.2020
    "גנץ הוא מנהיג כחול לבן. ניכנס למערכת הבחירות ונראה. אני לא יודע איזה חיבורים יהיו בהמשך"
    בשבוע שבו מפלגתו תמכה בפיזור הכנסת, השר אבי ניסנקורן מצחצח חרבות | האופוזיציונר מספר 1 בממשלה מבטיח שכחול לבן לא תתקפל שוב ("זו לא הייתה הצבעה טקטית. ככה אי–אפשר להמשיך"), מסביר מדוע הוא יושב לנתניהו במשרד המשפטים כמו עצם בגרון ("אני מתנהג בשפיות. תארו לכם שאמיר אוחנה היה כאן במקומי"), ומאשים: "המאבק של ביבי על התקציב זה רק כדי שלא תהיה רוטציה. הכל אצלו אישי"
    יובל קרני, טובה צימוקי | צילום: אלכס קולומויסקי

    אילו זה היה תלוי רק בשר המשפטים אבי ניסנקורן, יכול להיות שהמהלך לפיזור הכנסת היה קורה כבר לפני כמה שבועות. אין היום שר בממשלה שמפריע לנתניהו יותר משר המשפטים שלו. ניסנקורן, יחד עם שר החוץ גבי אשכנזי, הוביל בכחול לבן את הקו התקיף ביותר סביב התנהלות נתניהו בנושא התקציב. השבוע גם יו"ר כחול לבן, בני גנץ, הבין שאין מנוס מפירוק השותפות והניף את השוט האחרון בארסנל האיומים המדולדל של מפלגתו: פיזור הכנסת.

     

    לכחול לבן אין שום אינטרס פוליטי ללכת לבחירות. ובכל זאת, היא חברה לאופוזיציה כדי להפיל את ממשלת האחדות ולהוביל לבחירות. במונחים פוליטיים זו כמעט התאבדות, במיוחד לאור הסקרים שאינם מחמיאים למפלגה, בלשון המעטה.

     

    "סקרים נכונים למועד שעושים אותם", מסביר שר המשפטים ניסנקורן בראיון ל"ידיעות אחרונות". "יש הרבה מתלבטים ואתה לא יודע מה יהיו התוצאות ברגע האמת. אבל בסוף זה לא עניין של סקרים. מה שחשוב זה להיות אמיתי עם עצמך; שכחול לבן תהיה נאמנה לעצמה. אמרנו שאנחנו נכנסים לממשלה בלב כבד ושצריך להחליף ראש ממשלה עם שלושה כתבי אישום. הבחירות יצרו תיקו, הביאו למבוי סתום, ולא הייתה ברירה. יש קורונה, יש מצוקה, יש כאוס כלכלי־חברתי, היה קיפאון".

     

    הזהירו אתכם ובכל זאת נכנסתם. בסוף כל מה שאמרו לכם שיקרה – קרה.

     

    עם נתניהו. "הממשלה עובדת בלא־לקבל החלטות" | צילום: קובי גדעון, לע"מ
    עם נתניהו. "הממשלה עובדת בלא־לקבל החלטות" | צילום: קובי גדעון, לע"מ

     

     

    "זה לא רלוונטי. עשינו את זה למטרות מסוימות: מאבק בקורונה, פריטטיות, רוטציה ופיוס. אבל בפועל זה שאנחנו מתעסקים ב־20 אחוז של מחלוקת ולא ב־80 אחוז של עיקר. במקום פיוס יש פה שיסוי, שאחראי לו ראש הממשלה. ואין בישראל תקציב מדינה רק בגלל שיקולים אישיים. כולם אומרים שחייבים תקציב – מבכירי המשק דרך החשב הכללי באוצר ועד נגיד בנק ישראל. תשאלו כל שר בממשלה והוא יגיד לכם שצריך תקציב.

     

    "בסוף אנחנו צריכים להיות נאמנים למה שאמרנו כל הזמן: לשרת את האינטרסים של אזרחי ישראל. תראו מה קורה: הממשלה מתחילה לעבוד בשביל עצמה ולא בשביל האזרחים. אי־אפשר להישאר בסיטואציה כזו. ראש הממשלה לא מעביר תקציב כי הוא רוצה תחנת יציאה כדי לא לקיים את הרוטציה. הכל אצלו אישי. ארבעה חודשים לא העברנו פה חקיקה לטובת אזרחי המדינה כי הליכוד החליט שלא תהיה חקיקה".

     

    לא נראה שנתניהו מתכון למצמץ מול האיומים שלכם.

     

    "אני לא יודע. אנחנו צריכים לעשות את מה שטוב למדינת ישראל".

     

    נתניהו מדבר בימים האחרונים על "אחדות" ועל "יחד".

     

    "אז בבקשה, שיוכיח את זה".

     

    עם טריקים ושטיקים

    בכחול לבן טוענים כי המשבר הפוליטי מתנקז לשני עניינים אישיים של נתניהו: הרצון להימלט מהסכם הרוטציה – והניסיון למנוע את המשפט שלו. "אם נתניהו לא רוצה לקיים את הרוטציה – אז הוא לא מקיים את ההסכם. אם ועדת שרים לא מתכנסת כבר ארבעה חודשים ואין לזה הסבר – אז זה נובע משיקולים זרים. תוקעים אפילו הצעות חוק של חברי כנסת מהליכוד. מעכבים הצעות חוק של גדעון סער. מעכבים הצעות חוק שנועדו לעזור לחסרי ישע שעברו התעללות. את הכל הם תקעו. זה נורמלי? איך אפשר להמשיך ככה? הממשלה עובדת בלא־לקבל החלטות בגלל שיקולי ההישרדות האישית של נתניהו. זה לא יכול לעבוד ככה".

     

    |
    |

     

    השר דודי אמסלם אמר בכנסת ביום רביעי: "כל המאבק של בני גנץ על התקציב זה רק בשביל הרוטציה". בוא נודה על האמת: גם גנץ עושה פוליטיקה.

     

    "לא, לא. כל המאבק של ביבי על התקציב זה רק כדי שלא תהיה רוטציה. כל המאבק של בני גנץ זה רק כדי שיהיה תקציב. שיהיה אופק לאזרחי מדינת ישראל. אתם רוצים להגיד לי שתשעה מיליון אזרחי המדינה לא רוצים לדעת מה המדינה נותנת להם? אתם יודעים שאי־אפשר להגדיל את סל התרופות בלי תקציב? זה מציל חיים. אם אתה צריך לממן מקומות לנוער בסיכון שנפלט מכל המערכות – אז משרד הרווחה לא יכול להביא את זה בלי תקציב".

     

    ההחלטה ביום רביעי על פיזור הכנסת היא סופית, או שבסוף תתפשרו או תתקפלו?

     

    "בשביל למנוע בחירות, נתניהו צריך לעשות סיבוב פרסה גדול, לאפשר להעביר תקציב עכשיו, להפסיק את השיסוי ולהתחיל לפעול למען הציבור הישראלי ולא לטובתו האישית. כחול לבן התנהלה עד היום באחריות. לא ויתרנו על הערכים שלנו. אם אין מענה לתנאים שלנו, אז הולכים לבחירות. צריך להבין: זו לא הייתה הצבעה טקטית שלנו; זו הייתה הצבעה אמיתית, כי ככה אי־אפשר להמשיך. אם נתניהו ירצה לעצור את זה ולתת תשובות כמו העברת תקציב באופן מיידי לשנת 2021, ויאפשר מינויים ואת כינוס ועדת השרים לחקיקה – אז יהיה אפשר למנוע בחירות. אף אחד במדינת ישראל לא יכול למצוא שיקול מקצועי או ענייני אחד למנוע תקציב ממדינה שלמה – למעט השיקול האישי של ראש הממשלה נתניהו".

     

    איימתם כמה פעמים בפירוק הממשלה ונתתם תחושה של "תחזיקו אותי". בסוף לא ספרו אתכם.

     

    "ומה הליכוד השיג בזה? כלום. איזה הישגים הליכוד השיג עם השקפת העולם שלו ועם החקיקה שלו. בואו נאמר את האמת: הליכוד הגשים את המדיניות של כחול לבן עם ההחלטה לוותר על הסיפוח".

     

    לא ברור באיזו קונסטלציה תתמודד כחול לבן במגרש הפוליטי לקראת הבחירות הקרובות. במשך שלוש מערכות בחירות, שיתוף הפעולה בין גנץ ולפיד מנע מנתניהו להקים ממשלת ימין־ימין. השותפות הזו פורקה וספק אם ניתן לשחזר אותה. מבחינת לפיד יש רק אופציה אחת: שותפות בראשות לפיד.

     

    "כחול לבן רצה בנפרד ויש עתיד רצה בנפרד. ואני לא יודע על שום דבר אחר כרגע", אומר ניסנקורן.

     

    זו התאבדות, מבחינתכם.

     

    "אני לא יכול לצפות מעכשיו מה יהיה בבחירות. כרגע כחול לבן בראשות גנץ רצים לבד כי אנחנו צריכים להחזיר את השפיות למדינה. אנחנו זקוקים לראש ממשלה שיחזיר את השפיות למדינה".

     

    אז מי יהיה מועמד המרכז לראשות הממשלה מול נתניהו? אולי אחרי שלוש פעמים, גנץ צריך לתת ללפיד לעמוד בראש?

     

    "גנץ הוא מנהיג כחול לבן. ניכנס למערכת הבחירות ונראה מה קורה. אני לא יודע מה יקרה בהמשך ואיזה חיבורים יהיו. המחשבה שנתניהו יהיה ראש הממשלה אחרי הבחירות היא לא בהכרח נכונה. יש סבירות גבוהה שראש הממשלה הבא לא יהיה נתניהו".

     

    מה הסיכוי לממשלה של כחול לבן, בנט ולפיד?

     

    "הכל יכול להיות. נראה את המפה הפוליטית ונראה לאן זה הולך".

     

    תשתפו פעולה עם הרשימה המשותפת בהרכבת הממשלה הבאה?

     

    "המשותפת לא תהיה חלק מהממשלה. דווקא נתניהו משתף פעולה כל היום עם מנסור עבאס. אני משתף איתם פעולה בענייני חקיקה. המטרה היא בסוף ממשלה יציבה של לפחות 61 קולות, שלא תהיה תלויה בקולות האופוזיציה".

     

    לא יהיה נכון פוליטית לתת ללפיד להנהיג?

     

    "פוליטית נכון לצאת למאבק".

     

    לפיד לא יותר קילר מגנץ?

     

    "בני גנץ יכול להיות ראש ממשלה מצוין".

     

    ולפיד?

     

    "גם הוא איש ראוי, אבל אני בכחול לבן".

     

    לפיד חזה כמעט אחד לאחד איך תסתיים השותפות הזו. ערב השבעת הממשלה הוא אמר: "לא הייתה הונאה כזאת מקום המדינה. שום הבטחה לא תמומש. הממשלה הזאת תתפרק מוקדם יותר ממה שחושבים". אתה יכול לפחות לפרגן לו על יכולת הניבוי שלו?

     

    "אני יכול לפרגן לו על דברים אחרים, אבל לא על זה. שמרנו על הדמוקרטיה? שמרנו. מדינת ישראל מתפקדת בצורה מצוינת בנושא הביטחוני. מסיפוח חד־צדדי עברנו להסכמי נורמליזציה. אבל אחרי שישה חודשים הגענו לסיטואציה שלא ניתן להמשיך עם התחלואים האלה. בכל החלטה שמתקבלת בממשלה אנחנו נאלצים לבחון אם המניעים הם לאומיים או שנכנסו גם שיקולים אישיים. זה נכון גם לגבי הניסיון להכניס פוליטיזציה בהליך מינוי הבכירים, באי־מינוי מנכ"ל למשרד המשפטים, בניסיון למנוע את הזכות להפגין וכמובן בסיפור התקציב. למרות מה שאתם מצטטים לי, בלי כחול לבן היינו עדיין בשיח של סיפוח חד־צדדי מסוכן. נתניהו לא הפנים לרגע שיש פה שותפות, לא הפנים לרגע שיש כאן רוטציה, לא הפנים לרגע שאני שר המשפטים".

     

    הוא עבד עליכם.

     

    "הוא עבד על עם ישראל. הוא לא עבד עלינו. הוא שיקר לעם ישראל. מה הוא בדיוק השיג? הוא השיג יציבות? לא השיג. הוא הביא סיפוח? לא הביא. הוא הבטיח פיוס לעם ישראל. אז הבטיח. הוא הבטיח בלי טריקים ובלי שטיקים – ולא הפסיק עם הטריקים והשטיקים. בזה הוא מצוין. אבל מה הוא השיג בסוף?"

     

    הוא פירק את כחול לבן.

     

    "עזבו, זו פוליטיקה. מצבו הפוליטי היום לא טוב יותר ממה שהיה לפני שישה חודשים".

     

    דיל חשכ"ל–מנכ"ל

    כחול לבן פיספסו את ההזדמנות להעביר חוקים נגד נתניהו, בעיקר החוק המונע את המשך כהונתו של ראש ממשלה תחת כתבי אישום. אף שכחול לבן תהיה משוחררת מעכשיו מכל הסכם קואליציוני, נראה שהם איבדו את המומנטום.

     

    "זה לא רלוונטי כרגע, כי הכנסת לפני פיזור", אומר שר המשפטים. "אבל זה נכון שבמדינת ישראל ראש ממשלה לא יכהן תחת כתבי אישום. גם נתניהו חושב ככה. הוא אמר את זה בעצמו על אולמרט. אני מתמקד בחוקים שצריך להעביר, כמו חוק יסוד השוויון וחוק הפונדקאות".

     

    ניסנקורן אינו מתרגש מהפרסומים על מתיחות בצמרת כחול לבן, בעיקר על היחסים שלו ושל אשכנזי עם גנץ. "היחסים שלי עם גנץ טובים. האמת היא שרוב המתיחות היא בפרשנויות בתקשורת ופחות במציאות. גם אם יש לפעמים חילוקי דעות או הבדלים בגישות, אין פה שום דרמה. גנץ מוביל את כחול לבן, וכל הפעולות שאני עושה במשרד המשפטים מקבלות גיבוי מלא מיו"ר כחול לבן".

     

    אולי גנץ חשש שאתה רוצה לרשת אותו?

     

    "אני מדבר איתו הרבה ואנחנו ביחסים מצוינים. כל השאר זה באמת סתם".

     

    לפני כשבועיים החרים ניסנקורן את ישיבת הממשלה בעקבות דיל חשכ"ל־מנכ"ל בין נתניהו לגנץ: מינוי חשב כללי לאוצר תמורת מינויו של הוד בצר, מקורבו של גנץ, לתפקיד מנכ"ל משרד ראש הממשלה החליפי. גנץ לא הצליח להכניס לדיל הזה גם את מינויו של מנכ"ל משרד המשפטים שנתניהו תוקע לניסנקורן.

     

    "זה לא סוד שאני חושב שצריך למנות מנכ"ל למשרד המשפטים", אומר ניסנקורן. "כבר מאוגוסט אני מבקש למנות מנכ"ל למשרד שלי. אבל אני חושב שהמינוי של הוד בצר הוא מינוי חשוב ונכון".

     

    ובכל זאת, מינוי של מנכ"ל משרד משפטים חשוב יותר.

     

    "אני לא עושה השוואות. הוד בצר הוא איש ראוי ואני תומך במינוי שלו. הוא מתאם את עבודת גוש כחול לבן מול גוש הליכוד. אבל אני לא יכול להשתתף בישיבה שעושים בה איקס על מינוי של מנכ"ל משרד המשפטים. זה ביזיון. מנכ"ל משרד המשפטים הוא מהותי לתפקוד המערכת וחייבים למנות אותו".

     

    ההחלטה לא להגיע לישיבה תואמה עם גנץ מראש.

     

    "אסור לשכוח: האחריות למחדל הזה מוטלת על נתניהו, שתוקע את המינוי מסיבות לא ענייניות. לא על גנץ".

     

    הנדוניה של גנץ

    ניסנקורן כיכב בקמפיין הבחירות של הליכוד. שלטי חוצות הזהירו את הבוחרים מהעסקן ההסתדרותי האפור שיהרוס את כלכלת ישראל כשר האוצר שלה. העסקן ההסתדרותי קיבל לבסוף את תיק המשפטים הבכיר והפך לאחד האנשים החזקים והמשפיעים בכחול לבן. "קודם כל, אני לא הכי משפיע. הכי משפיע זה גנץ", הוא מבהיר.

     

    אבל אתה מושך הכי הרבה אש.

     

    "מי שסיקר אותי כיו"ר הסתדרות יודע שאני אדם דעתן, חזק, אומר את מה שאני חושב".

     

    ובכל זאת, אומרים עליך שאתה פוליטיקאי אפור וחסר כריזמה. איך הפכת להיות הבעיה של הליכוד?

     

    "אז אומרים. אני איש של אמונה – תמיד הייתי – ואני רוצה להיות אמיתי עם עצמי".

     

    לפני שבועיים אמרת: "אנחנו במשבר דמוקרטי חסר תקדים. נתניהו אחראי לו במידה רבה". נתניהו הוא מנהיג מסוכן?

     

    "נתניהו מוביל את החברה הישראלית לכיוונים מסוכנים".

     

    עם איזו נדוניה תבואו לבוחרים שלכם? הרי הפרתם את הבטחת הבחירות המרכזית שלכם ולא מנעתם מנאשם בשחיתות לכהן כראש הממשלה.

     

    "כחול לבן לא ברחה מאחריות וממציאות קשה. בשורה התחתונה, יש שפיות מדינית ויש הגנה על הדמוקרטיה".

     

    נתניהו תקף את ההחלטה שלא לפתוח נגדך בחקירה פלילית בעקבות טענות לזיופים בבחירות להסתדרות. הוא טען שזה נעשה מתחת לשולחן.

     

    "כל הסיפור הזה הוא בולשיט אחד גדול. הבלון הזה התפוצץ כל כך מהר שאפילו אנשי נתניהו לא ידעו איך להתמודד איתו. עד שזה יצא לתקשורת, לא ידעתי שיש בדיקה כזאת בכלל. בליכוד מנסים למצוא כתמים אצל שר המשפטים כמו שהם מנסים למצוא כתמים אצל כל שומרי הסף. כמו שהם מחפשים כתמים בבית המשפט העליון, במשטרה, אצל החוקרים, בפרקליטות, אצל התובעת בתיקי נתניהו. אני חושש מאוד מההסתה כלפי מערכת המשפט בישראל".

     

    בוא נדבר באמת על מה שקורה במערכת המשפט. הצהרת שתביא ביום ראשון לאישור הממשלה את מועמדותו של עמית איסמן לתפקיד פרקליט המדינה. האם ההליכה לבחירות לא תספק לנתניהו תירוץ שלא למנות פרקליט מדינה במינוי קבע?

     

    "אגיש לממשלה את ההצעה בשבוע הבא כדי שתידון ביום ראשון שלאחר מכן, כי יש סדר זמנים להעלאת הצעות לסדר יום. לדעתי אפשר להעלות את הנושא ללא קשר לבחירות. קודם כל, המדינה מתנהלת כבר שנה ללא פרקליט מדינה. וחוץ מזה, התהליך החל כבר בספטמבר, כשהקמתי את ועדת האיתור. אסור לשכוח שערב הבחירות הקודמות אישר היועץ המשפטי לממשלה לשר לביטחון הפנים דאז, גלעד ארדן, למנות מפכ"ל משטרה. זה לא יצא אל הפועל".

     

    נשמעת ביקורת על כך שוועדת האיתור לבחירת פרקליט המדינה בחרה איש מתוך המערכת, והחשש הוא שלא יוכל לנער אותה כפי שנדרש.

     

    "אני דוחה את הקביעה הזו. מצד אחד, איסמן ידוע כרפורמטור מהמעלה הראשונה. מצד שני, הוא מכיר את המערכת לפניי ולפנים. הוא הציג לוועדה ולי שורת תוכניות לשיפור ההתנהלות והשירות. ברור לי שהוא יערוך רפורמות מתוך רצון לבנות ולא להרוס".

     

    הבחירה בעו"ד איסמן הציפה שוב את התבטאויותיו הסקסיסטיות כלפי נשים, שבגללן קיבל התראה משמעתית. זה לא בעייתי בעיניך?

     

    "אני מגיע מעולם של אמונה בלתי מתפשרת בשוויון בין בני אדם ובכבוד הדדי. ברור שאני נגד ההתבטאויות שנאמרו. הן אינן מקובלות ואסור שיישנו. איסמן עצמו מכה על חטא והצר בפניי שוב על דבריו. הוא אמר לי ששינה את דרך התבטאותו. התרשמתי שעמית הפנים זאת באופן עמוק. נציב שירות המדינה אמר שמעשהו של איסמן אינו פוסל אותו מכהונה בתפקיד. עמית הבטיח לי שבתפקודו כפרקליט מדינה ישקף את התיקון ברמה פומבית וציבורית".

     

    במהלך כהונתך, וגם בראיון הזה, הגנת בחירוף נפש על מערכת המשפט. אבל זו מערכת שנזקקת לתיקון עמוק, בעיקר בכל הקשור לשירות לאזרח. מדוע לא השתמשת בסמכותך כדי לנער אותה?

     

    "זה לא מדויק. הובלתי מספר רפורמות בתחום השירות לאזרח שייכנסו בחודשים הקרובים לתוקף. הוצאתי מקיפאון של עשור את הרפורמה בסדר הדין האזרחי כדי לייעל את המשפטים וההליכים האזרחיים. בימים אלה אני מקדם את החוק להקמת בית משפט קהילתי, שיציל עבריינים ברף הנמוך מעונש של מאסר בפועל, יסייע להם לשקם את חייהם וירחיק אותם מהתנגשות עם מערכות האכיפה. הרפורמה שלי במחלקה לחקירות שוטרים כבר בעיצומה. לא רק שמח"ש תאוזרח וייווצר חיץ בינה לבין השוטרים הנחקרים, אלא שיוטלו עליה הגבלות כדי ששוטרים לא יפגעו באזרחים מאוכלוסיות מוחלשות ולא יהיו גילויי גזענות בקרב השוטרים. קידמתי חוקים למימוש זכויות להט"בים ומשפחותיהם. הוצאתי לדרך את הלגליזציה של קנאביס. אני מוביל מדיניות חדשה שתאפשר תכנון ובינוי בחברה הערבית".

     

    הממשלה והעומד בראשה פועלים כדי לערער את סמכותו הייעוצית של היועץ המשפטי לממשלה. מה עמדתך בנושא?

     

    "אנחנו מצויים בתקופה שבה היסודות הבסיסיים של הדמוקרטיה מתערערים: הזכות להפגין, אי־העברת תקציב למדינה, שימוש סיטוני בתקנות הגנה לשעת חירום למשך תקופות ארוכות ועוד. אני נלחם על עצמאות שומרי הסף שבלעדיהם כל ההחלטות יהיו רק פוליטיות ולא תהיה דמוקרטיה. גם היועץ המשפטי מנדלבליט נלחם על כך, ולכן האש מופנית אליו".

     

    נתניהו זרע לאחרונה את הזרע של פיצול משרת היועץ המשפטי לממשלה במטרה להחליש את המוסד הזה. מה דעתך?

     

    "זה לא נושא שאפשר לבחון בעיתוי הזה, כשהמדינה נתונה במשבר סביב שלטון החוק; בטח לא כשראש הממשלה עומד לדין. עם זאת, בתקופת רגיעה אני לא פוסל דיון בסוגיה המורכבת הזו. שוחחתי על כך עם יועצים משפטיים לממשלה לשעבר, ומסקנתם הייתה שהמצב הנוכחי, שקיים כבר 72 שנה, עדיף על הקמת שני גופים שיריבו ביניהם על סמכויות".

     

    לשמור על שפיות

    כמו שזה נראה כרגע, קשה להאמין שהליכוד וכחול לבן יכולים להיפגש באמצע הדרך ולהגיע לפשרה. בטח אם אחת מהצעות הפשרה של הליכוד – כפי שדווח באחד מערוצי הטלוויזיה – היא שבני גנץ יוותר על הרוטציה וניסנקורן – על תיק המשפטים. שאלנו אותו על ההצעה הזו. "חחח", הוא צוחק. "זו דרישה מגוחכת. לגבי רוטציה: אנחנו מאמינים שראש ממשלה לא יכול לכהן עם שלושה כתבי אישום. ולכן דרשנו והסכמנו על רוטציה. זה לא השתנה. זו אבן יסוד בהסכם וזה בכלל לא על הפרק".

     

    ולגביך?

     

    "אתם רוצים שאדבר על עצמי? אני משרת את עם ישראל במשרד המשפטים. תארו לכם שהיה יושב במשרד הזה אמיר אוחנה".

     

    אבל אתה יושב לנתניהו במשרד המשפטים כמו עצם בגרון. קוראים לך שם כנופיית צאלח א־דין.

     

    "אם שר משפטים ששומר על שלטון החוק ועל עצמאות שומרי הסף הוא עצם בגרון לנתניהו, זו תעודת עניות גדולה שלו וזו בעיה שלו, לא שלי. אני עושה את התפקיד שלי לטובת אזרחי המדינה ואני עובד רק בשבילם. אתם יודעים מה אני עושה במשרד המשפטים? מתנהג בשפיות. שר משפטים שאומר שהמערכת המשפטית צריכה להתנהל באופן עצמאי ולא פוליטי – זה לשמור על שפיות. שר משפטים שאומר שצריך למנות פרקליט מדינה לא כי הוא צריך לעזור למישהו פוליטית אלא כדי שהוא יהיה עצמאי ויקדם את הפרקליטות – זה לשמור על שפיות. שר משפטים שאומר שלא צריך להביא שופטים בפני ועדות חקירה של הכנסת – מתנהג בשפיות. שר משפטים שאומר שהוועדה למינוי שופטים לא תבחר בשופט מסוים רק כי הוא מתאים למפלגה מסוימת מבחינה פוליטית – זאת התנהגות שפויה".

     

    ואם היה יושב היום על כיסא שר המשפטים איש מהליכוד?

     

    "אתם שומעים אותם, לא? העליהום שלהם על מערכת המשפט הוא מטורף. העליהום על הפרקליטות הוא מטורף. אני יושב לפעמים עם נציגים מחו"ל, אירופאים, והם לא מבינים איך מדינת ישראל מתנהגת ככה כלפי שומרי הסף שלה. זה בלתי נתפס. הם העבירו את הביקורת שלהם לתחום הקיצון. זה נועד להרוס. אם אני לא הייתי מעגן את זכות ההפגנה – אז הם היו אוסרים היום על הפגנות במדינת ישראל".

     

    אם היית יודע שאתה יכול להציל את הקואליציה בתנאי שתפנה את הכיסא שלך - היית עושה את זה?

     

    "אף אחד בכחול לבן לא היה מעלה בדעתו להסכים לכזה דבר. כל המעשים שלי הם לטובת מערכת המשפט והדמוקרטיה וזוכים לגיבוי מוחלט של בני גנץ".

     

    אז למה נתניהו ואנשיו פיתחו כלפיך כזאת אובססיה?

     

    "למה? תשאלו אותם. כי יש לי אופי חזק, אני עושה מה שנכון למדינה, מה שכחול לבן התחייבה לו. תמיד עשיתי את מה שאני מאמין בו. אני לא מפחד משום דבר ולא חושש מאף אחד".

     

     


    פרסום ראשון: 03.12.20 , 18:33
    yed660100