yed300250
הכי מטוקבקות
    מדריך קניות
    ממון • 08.11.2018
    המדריך לחודש הקניות
    לא מחכים ליום המבצע אלא מכינים סל קניות מראש • כותבים נכון באנגלית בית חנינא ולא בית חנניה (או להפך), אחרת החבילה תתעכב • משלמים בפייפאל ובמטבע שלא מחייב עמלת המרה • מתקינים תוכנת אבטחה, נעזרים באתר השוואות, ולא מזמינים מארה"ב מוצר עם מנוע • וגם: איך נזהרים מהונאות וחוסכים במשלוח • כל הטיפים לימי הקניות הגדולים
    שושנה חן

    בקיץ האחרון הודיעה אמזון על משלוח חינם של מוצרים ללא הגבלת משקל או נפח. הישראלים התנפלו על מושבי בטיחות לתינוקות, שמחיריהם בארץ גבוהים משמעותית מול חו"ל. אבל כשהכיסאות הגיעו לארץ, התברר שאי־אפשר לשחרר אותם בלי אישור מכון התקנים ומשרד התחבורה. הצרכנים מצאו עצמם מטורטרים ונדרשים לשלם יותר מ־300 שקל לבדיקת מכון התקנים. בלחץ חברות השילוח, נרתמו המכון ומשרד התחבורה לשחרור מיידי ללא תמורה של המבול המפתיע. בהמשך אוגוסט ביטלה אמזון את המבצע, אבל את הלקח חייבים לזכור כל מי שמתכוונים לקפוץ לטרפת הקניות של נובמבר באתרי חו"ל: יש הזדמנויות, אבל חוכמה והכנה מראש יחסכו הרבה עוגמת נפש וכסף.

     

    בסיוע שורת מומחים ליקטנו טיפים ומידע ששווה להכיר לפני הקניות הגדולות של החודש.

     

    שווה לקנות בימי הקניות הגדולים?

     

    בדיקה שערך ירחון הצרכנות הבריטיWhich?" " העלתה כי 60% ממוצרי הדילים של בלאק פריידיי שנבדקו, נמכרו במחירים זהים או נמוכים יותר בעיתוי אחר. קיימים אתרים רבים המציעים לבצע עבורכם בדיקה של תנודת המחירים של מוצר בשנה האחרונה, כולל כדאיות הקנייה בנקודת הבדיקה, לעומת הצפי למבצעים. אחד מהם הוא Kagoo.com, שגם עושה זאת בצורה אטרקטיבית. הבעיה: הרוב המכריע של אתרי ההשוואות וניתוחי המחירים קשור בדילים כאלו ואחרים עם אתרי סחר. אתר שנחשב אובייקטיבי ונקי מאינטרסים הוא Keepa.com, שמסתמך אמנם על היסטוריית המחירים באמזון, בגלל הקטלוג העצום של אמזון, אך מספק אינדיקציה טובה עד כמה הדיל שלפניכם שווה. אפשר להיעזר גם באתרים Honey, Alipool ו־Camel.

     

    ידיעות
    ידיעות

     

    טיפ לדרך - אל תשוו את המחירים לדיל שלפני שנתיים, הוא לא יחזור. התמקדו בשנה האחרונה.

     

    חיפוש יעיל

     

    • אל תחכו לימי הקניות כדי לחפש. הדילים הטובים ביותר נגמרים לפעמים בדקות. הרכיבו כבר עכשיו את סלי הקניות שלכם ובדקו בימים הרלוונטיים האם המחיר כדאי.

     

    • באתרים אמריקאיים ובריטיים ובאמזון הקישו על "genuine" כדי לוודא שתקבלו את המוצר המקורי.

     

    • בדקו את סרגלי המידות של ביגוד והנעלה. המידות משתנות ממדינה למדינה. היזהרו במיוחד במידות הסיניות, שהן קטנות משמעותית ומשתנות מאוד מספק לספק. צל"ש לאתר החדש American Outlets שהוקם בשיתוף שופרסל: אפשר להמיר בקלות ממידה אמריקאית לאירופית/ישראלית. מדדו את עצמכם באמצעות סרט מידה - ביוטיוב יש הרבה סרטוני הדגמה - וקראו היטב את טבלאות המידות.

     

    • באופנה שימו לב גם לסוג הבד: בד של 100% כותנה מגדיל את הסיכוי שלא לפספס באיכות.

     

    טיפ לדרך - לא בטוחים במידה? הזמינו שתי מידות והחזירו את הלא־מתאימה, בתנאי שתבדקו מראש את תנאי ההחזרה.

     

    למה חבילה מתעכבת

     

    • כי הכתובת שלכם לא רשומה נכון - דואר ישראל פותח 700 חבילות ביום מהסיבה הזאת. בית חנניה או בית חנינא, רעות או רהט - הקפידו לכתוב נכון את הכתובת באנגלית.

     

    • כי הכתובת של מחסן חברת השילוח בארה"ב לא נכונה - חברות השילוח משנות כתובות, ודאו שהכתובת עדכנית. כשהחבילה תגיע לניו־ג'רזי במקום מסצ'וסטס, עלויות השינוע יהיו על חשבונכם.

     

    • בגלל איסור יבוא אישי - של אלכוהול, טבק, סקייטבורד ממונע, סכינים (למעט אולר וסכינים מקצועיים), סוללות ליתיום (בסלולריים ובמטענים גדולים). אם ייבאתם, ייתכן שהחבילה נתקעה במכס.

     

    • כי חברת השילוח סירבה לשלוח את המוצרים בגלל איסור להעלות למטוס - מוצרים כמו בשמים, אצטון ולקים, אריזות ספריי, צבעים.

     

    • כי הטיפול במוצרים מסובך – רחפנים, כיסאות בטיחות לתינוקות ובוסטרים דורשים אישורי מכון התקנים ומשרדי התחבורה והבריאות.

     

    • טיפ לדרך - בעקבות שינויים בחוק, טלוויזיות, רסיברים וראוטרים לא זקוקים לאישור ביבוא אישי. ויש עליהם דילים טובים בימי המכירות.

     

    לשלם בפייפאל?

     

    • היתרון - המוצר שבור, לא עובד, ואתם לא מצליחים לתקשר עם המוכר? פייפאל יתערבו ואפילו יחזירו לכם את הכסף. החזרתם מוצר? פייפאל יחזירו לכם את דמי המשלוח, עד 12 משלוחים בשנה. כדאי לשלם באמצעותם במוצרים גדולים, יקרים, וכמובן באתרים סיניים.

     

    • החיסרון - העמלה שאתם משלמים, שנעה בין 2.8% ל־5.4% באתרים בינלאומיים, לפי המדינה. סין היקרה ביותר. בישראל היא 2.4%־3.4%.

     

    • טיפ לדרך - גם אם אתם לא משלמים בפייפאל, אל תקנו באתר שלא מקבל פייפאל. זה מחשיד.

     

    המכסים

     

    • קנייה עד 75 דולר (לא כולל משלוח) פטורה ממע"מ ומכס; 75־500 דולר - מחויבת במע"מ ובמס קנייה (האחרון חל על אלכוהול, טבק, חלקי חילוף לרכב, טלפונים סלולריים ומוצרי אלקטרוניקה כמו רמקולים, מיקרופונים, טלוויזיות); מעל 500 דולר - מע"מ, מכס ומס קנייה. יש פירוט מדויק באתר המכס; מעל 1,000 דולר - תהליך השחרור מהמכס מסורבל ומחייב מסמכים, לכן מומלץ להיעזר בחברות השילוח.

     

    • על פי חוק, מוצרים שהגיעו לאותו אדם מאותה כתובת בתוך 72 שעות, מחושבים יחד לצורך מס, מה שעלול להביא אותם אל הסף המחייב תשלום מכס. המכס בדרך כלל לא אוכף את התקנה. בכל זאת, הזהירו את האתר שלא לאחד יותר מדי הזמנות.

     

    • טיפ לדרך - קנייה באתרי DDP (delivery duty paid) חוסכת כאב ראש והפתעות, כי כל המסים בעסקה שולמו מראש. יש מעט אתרים כאלה. הבולטים הם אמזון ואיביי.

     

    ההחזרות

     

    • על פי סקרים בעולם, עד שליש מהמוצרים מוחזרים. נקסט ואסוס נחשבות לאלופות ההחזרות. כאמור, ההחזרה חינם אם שילמתם בפייפאל. בכרטיס אשראי תידרשו לשלם 24־60 שקל ויותר למשלוח. אמזון מעניקה עד חודשיים וחצי ויותר להחזרה, ותשתתף בעלות המשלוח רק אם יש פגם במוצר. הכסף יוחזר בתוך שבועיים־שלושה. באיביי לכל מוכר מדיניות משלו.

     

    • טיפ לדרך - האתרים הסיניים יעשו הכל כדי לעכב החזרה. למשל יציעו לשלוח מוצר חלופי. התעקשו לבקש כסף בחזרה, ורק אז להזמין מחדש, כדי לא להחמיץ את השבועיים הניתנים להחזרה ולא לאבד חודש ויותר מתקופת האחריות.

     

    דמי המשלוח

     

    • אתרים שלא שולחים לישראל - Macy's, טומי הילפיגר, וולמארט, טארגט, בסט ביי, נאוטיקה, קולומביה, יוניקלו, קרטרס, ליווייס, B&H, ספורה. אמזון לא שולחת לישראל את כל המוצרים וחובה להפעיל את הסינון "Ship to Israel".

     

    • אתרים ששולחים חינם לישראל - מרבית המוכרים בעלי אקספרס, גירבסט (חלק נכבד מהמוצרים, ואפילו עד הבית), ג'וי־ביי (Joybuy) הסיני, אסוס (מוצרים מעל 20 פאונד), TheHut (מעל 40 פאונד), מרקס אנד ספנסר (מעל 200 שקל). iHerb שולח עד 1.8 ק"ג במחיר זול, ומעל 40 דולר חינם. מעל 1.8 ק"ג המשלוח הוא באמצעות חברת DHL, מה שמקצר את זמן ההמתנה אך מקפיץ את המחיר. ב־iHerb shipping saver תוכלו למצוא רשימת מוצרים שאם תזמינו אחד מהם תוזילו את המשלוח ב־DHL.

     

    • טיפ לדרך - בימי הקניות יש אתרים שמבטלים את דמי המשלוח.

     

    באיזה מטבע לשלם

     

    • באתרים אמריקאיים, סיניים ובאמזון ארה"ב - עדיף לשלם בדולרים, ובאסוס, נקסט, אמזון UK (בריטניה) - בליש"ט, גם אם האתרים מציעים לכם מחירים בשקלים. זאת משום שהם גובים עמלות המרה של 5%־10% (אמזון גובה 5%־7%), לעומת עמלות ההמרה המקובלות של חברות האשראי שעומדות על 2.5%־3.5% בלבד. הפיתויים המסוכנים ביותר לתשלום בשקלים נמצאים באתרים הסיניים. נרשמו מקרים של אתרים שהציעו מחירים בשקלים על פי שערי המרה של 3 שקלים לדולר, והדבר התברר רק כשהמוצרים הגיעו והצרכן חויב במכס כי המחיר הדולרי הגיע ל־75.

     

    • טיפ לדרך - יש חברות שילוח שהגיעו להסדרים עם חברות האשראי להורדת העמלה ל־1.5%־2%.

     

    השילוח

     

    השימוש בחברות שילוח הוא פופולרי במיוחד בהזמנות מאתרים אמריקאיים, כי הן מאפשרות לדלג על משוכת האתרים שאינם שולחים לישראל, ומספקות כתובת אמריקאית של מחסניהן, מאחדות הזמנות ומיומנות בעמידה ברף ה־75 דולר ובהקטנת נפחים. במקרה של עימות מול המכס או הרשויות, הסיכוי שלהן טוב יותר משל הצרכן הבודד לשחרר את המוצר במינימום מיסוי.

     

    ארבע החברות המובילות את השוק הן Ushops, DealTas, Shipo ו־IDGU. כולן מציעות לקראת חגי נובמבר דילים בדמי המשלוח ובטיפול במשלוח. לִמדו אותם. לחלק מקבוצות הקניות יש דילים והטבות עם חברות שילוח. לאתר "רעות תקני לי" יש דיל עם שיפו, ל"ineedit - כזה אני רוצה" - עם דילטאס. ויש עוד קבוצות פייסבוק עם דילים כאלו, חפשו. בדקו מראש חיובים נוספים כמו דמי אחסנה ודמי טיפול - אם החבילה תעוכב במכס.

     

    • טיפ לדרךמחיר החבילה נקבע על פי המשקל הפיזי או הנפח (הגבוה מביניהם). התייעצו בעוד מועד עם חברת השילוח כדי להחליט נכון.

     

    Doorbuster

     

    "מכסח דלתות" – מונח מעולם החנויות הפיזיות בארה"ב. הכוונה למוצר מבוקש שמוצע במחיר רצפה אבל במלאי מוגבל, כדי לגרום לקונים להמתין בתורים בחוץ ולהתפרץ פנימה עם פתיחת הדלתות.

     

    המונח הועתק גם לרשתות האונליין, וכך למשל יכולים אתרים להציע מחשב נייד ב־199 דולר, וטלוויזיית 65 אינץ' ב־399 דולר. בסוף השבוע הקרוב מתחילות לעלות המודעות ברשתות האמריקאיות, שימו לב אליהן. מדובר במוצרים שאוזלים בתוך דקות. אם עליתם על מוצר כזה, הכניסו אותו כבר עכשיו לסל הקניות, מלאו את כל פרטיכם, כולל כתובת שילוח מדויקת, פרטי כרטיס אשראי, והיו מוכנים ביום שישי, 23 בחודש, 1:00־3:00 לפנות בוקר שעון ישראל (במקרה של בלאק פריידיי) או אותן שעות ב־26 בנובמבר (במקרה של סייבר מאנדיי) - כדי רק להקיש מיד על קנייה. אחרת אתם עלולים לפספס.

     

    • טיפ לדרך - ביום המכירה עבדו מהר. עדכון של שניות במספר כרטיס האשראי עלול לגרום לכם להחמיץ את הדיל.

     

    מוצרי חשמל

     

    אל תקנו באתרים אמריקאיים מוצרי חשמל עם מנוע. לא מיקסרים, לא בלנדרים, לא נינג'ה ולא קיצ'נאייד הפופולרי, וגם לא מכונות כביסה או מייבשים. כי השנאי יטפל אמנם במתח השונה, אבל לא בתדר השונה. בישראל התדר הוא 50 הרץ, בארה"ב 60 הרץ. המכשיר ייפח את נשמתו אחרי תקופה קצרה יחסית.

     

    • טיפ לדרך - קנו באמזון בריטניה וגם באתרים סיניים ידועים, אחרי שתוודאו שהמוצרים מותאמים דואלית, כלומר אפשר לכוון אותם גם לשימוש בארץ.

     

    הונאות

     

    מגפה מתגברת. הונאות נפוצות באתרים סיניים או המתחפשים לסיניים ומגיעים אל הצרכנים בעיקר דרך הרשתות החברתיות. התמונות מפתות, המבצעים מוגבלים לשעות ולפריטים נחשקים, ואין תשלום בפייפאל, רק בכרטיס אשראי. אחרי שבועיים תקבלו חיקוי עלוב של מה שראיתם בתמונה. הסיכוי לבטל את העסקה מול חברות האשראי קלוש, ובדרך כלל גם הספּק התאדה.

     

    • טיפ לדרך - חושדים? העלו את הלינק לבדיקה ב־Scamadviser, הנחשב לאתר הטוב ביותר לבדיקת אתרי הונאה. אל תקנו באתר לא מוכר שלא מאפשר לשלם בפייפאל. אלה כמה אתרים סיניים שמפרסמים עצמם בפייסבוק, ו־Scamadviser מזהיר מפניהם: Innovstylish.com, Backpacks4sale.com, Flaskshopus.com.

     

     

    סייעו בהכנת הכתבה: רני שחר, מנהל Savey פשוט לחסוך יותר, יניב קוטר מ־Dealtas, ניר בוכניק מ־Ineedit, יניב פורת, בעלים ומנהל Alibuy, רעות לונברג מ"רעות תקני לי", ירון בן אלי, מנכ"ל Ushops, דנרה וולט, מומחית קוסמטיקה, אירית קריאף, יו"ר חברת השילוח GCX, שי טייב, מנהל פעילות עסקית של eBay בישראל.

     


    פרסום ראשון: 08.11.18 , 17:16
    yed660100