yed300250
הכי מטוקבקות
    מצג המסכים הענק של חברת LG
    ממון • 10.01.2019
    3 תובנות על CES
    עכשיו, כשהעשן מתחיל להתפוגג מעל תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם, ש–200 אלף מבקרים נדחקו בה השבוע, ברור כי היא בישרה על חדירת האינטליגנציה המלאכותית לכל תחומי חיינו כבר השנה: מהאסלה בשירותים והמקרר בבית ועד למכונית בכביש
    שי רינגל, לאס-וגאס

    לאס־וגאס קפואה בינואר, בנוסף להיותה עיר רועשת, עמוסה ומעמיסה על כל החושים. מה שלא מרתיע יותר מ־200 אלף איש להגיע מדי שנה ל־CES, תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם. קשה שלא ללכת כאן לאיבוד: זו תערוכה בלתי נגמרת — אולמות תצוגה עמוסים בשנדלרים ובקישוטים, ובאין־סוף ביתנים מכל סוג וגודל, שבכולם מנסים לצוד רק רגע מזמנך. קקופוניה בלתי נגמרת, שבתוכה משתלבות איכשהו גם מכונות המזל הזרועות בכל פינה, ומסעדות התיירים, שמגישות ג'אנק פוד אמריקאי עתיר קלוריות. מי שעושה טעות נפוצה ותופס מונית אוטונומית, ללא נהג, של חברת "ליפט", מוצא עצמו כלוא בתוכה, תקוע שעות בפקק. ולך תגיד לנהג הרובוט שלך לפנות ימינה ולנסות לעקוף.

     

    גם זקני התערוכה הודו בפנינו כי הצפיפות השנה עולה על זו של השנים הקודמות. מדובר בזירת הקרב הכי חמה של ענקיות הטכנולוגיה העולמיות וההזדמנות שלהן לשלוף את התותחים הכבדים שלהן לעתיד הקרוב. במקביל, זהו גם הצ'אנס של חברות קטנות וסטארטאפים למשוך את העין עם חידוש מדליק, מצית דמיון, ולעורר עניין במדיה או אצל המשקיעים.

     

    דוגמאות? חברה סינית עלומה בשם רויאל הציגה בתערוכה טלפון מתקפל מתפקד. בעצם, ההגדרה "מתפקד" לא לגמרי מדוייקת: מההתרשמות שלנו בביתן החברה, זה לא בדיוק הטלפון שהייתם רוצים לעצמכם — מגושם, מקרטע, נראה כמו אב־טיפוס — אבל כיוון שהוא מציג לראשונה את הבאזז העולמי החדש — סמארטאפון מתקפל — כמו אב־הטיפוס הבסיסי שכבר הציגה סמסונג וצפוי להיחשף רק בסוף השנה — הוא עורר עניין עצום. לעומת זאת, חברה קטנה בשם Nreal הציגה משקפיים קומפקטיות קטנות, שמציגות מציאות רבודה באיכות גבוהה מאוד — כזו שמנצחת בקלות משקפי מציאות רבודה של חברות גדולות ממנה, שמנסות כבר שנים לכבוש את השוק. גוגל ומיקרוסופט יכולות לפתוח ביתני ענק, לקיים מסיבות עיתונאים ראוותניות ולהציג כמויות בלתי נתפסות של מוצרים, ובסוף מי שתתפוס את הכותרות היא חברה קטנה, עם מוצר אחד מנצח.

     

    1. בינה וחוכמה. ואחרי כל הבלגן, כשהעשן מתחיל להתפוגג — מה מלמדת CES 2019 על העתיד הקרוב? המילה השלטת השנה היא AI — אינטליגנציה מלאכותית. זו לא הפתעה גדולה: כל השוק עוסק כבר שנים בניסיון להשתלט על התחום. קצב ההתקדמות של מכונות שמסוגלות כבר ללמוד, לנתח שפה, לעכל מאגרי נתונים אדירים, רק הולך וגובר. והשנה נראה שהיתה קפיצת מדרגה משמעותית בתחום.

     

    שחקן במופע יו־יו בביתן פנאסוניק
    שחקן במופע יו־יו בביתן פנאסוניק

     

     

    רק לפני 6 שנים, הבדיחה הנפוצה בעולם הטכנולוגיה היתה, שבשביל להקים סטארטאפ, כל מה שצריך זה לקחת מוצר ולהכריז עליו כ"חכם". מטלוויזיות חכמות, דרך מזגנים חכמים ועד קומקומים חכמים. והדרך להפוך אותם לחכמים? חיבור לאינטרנט. קוראים לזה IOT, כלומר Internet Of Things, כשכל המוצרים יכולים להתחבר לענן, לדבר זה עם זה, לקבל מידע מהרשת, לנתח נתונים ולספק למשתמש מידע מזוקק. אז איזה מידע בדיוק צריך קומקום לספר לבעליו? אין מידע כזה. אבל מוצר כזה ומאות דומים לו הוצגו בתערוכה.

     

    ה־IOT הזה חטף מכה קשה כשלפני שנתיים, לאחר שהתברר כי מוצרי חשמל המחוברים לאינטרנט, הופכים למסוכנים למדי, בדרך שלא נלקחה בחשבון: האקרים ניצלו את העובדה שהם חוברו לרשת ללא הגנה של חומת אש או אבטחה בסיסית, חדרו דרכם לרשתות רגישות ותקפו אתרים גדולים ברשת. שיטה דומה נוסתה באחרונה במתקפה על אתר github, המשמש מתכנתים ברחבי העולם. המירוץ לחבר את כל מכשירי החשמל לרשת, מבלי לחשוב על השלכות האבטחה החמורות, הוציא קצת אוויר מהטרנד.

     

    אבל השנה אפשר לומר שה־IOT חוזר, אבל בדרך אחרת. הדגש השתנה: לא סתם חיבור של מכשירים לאינטרנט, אלא חיבור (מאובטח) לאינטיליגנציה מלאכותית — כזו שיכולה לאסוף מידע בעצמה, להבין מה המשתמש אומר לה בקולו, לתקשר עם מכשירים אחרים, ולשלוח מהם ואליהם מסרים, ועוד. החברות הגדולות שועטות קדימה עם החזון הזה, שבו ה"בית" ידבר אליכם כמעט מכל מכשיר, יוכל לשלוח לכם הודעות כשמשהו מתקלקל, או סתם לספר לכם מה מזג האוויר היום.

     

    2. קרב העוזרות. את הטרנד הזה היה אפשר לראות בתצוגה של סמסונג, שהתפארה כאן בקו חדש לגמרי של מוצרי חשמל לבית. מקרר הכולל מסך, שעליו ניתן לרשום הודעות, להציג תמונות משפחתיות, והכי חשוב — כולל עוזרת אישית, שניתן ממש לשוחח אתה. כלומר, בדיבור אל המקרר ניתן להורות לתנור להידלק לחום מסויים, ועל המסך אפשר יהיה לקבל הודעה ממכונת הכביסה שהיא סיימה את פעולתה. את כל אלה יוכלו המשתמשים לעשות דרך העוזרת האישית של סמסונג, ביקסבי, המשולבת כבר ברבים ממוצרי החברה, כולל הטלוויזיות החכמות שלה. ביקסבי מתחרה ישירות בעוזרות האישיות של גוגל ואמזון, המועדפות בינתיים על רוב השחקנים הגדולים בשוק, אבל היא עדיין מוגבלת למכשירי החברה הקוריאנית ולאפליקציות שלה. סמסונג עושה מאמץ להפיץ אותה גם למוצרים אחרים, גם של מתחרותיה, כך שבעתיד אפשר יהיה, למשל, להפעיל את יוטיוב דרך ביקבסי.

     

    פנסי רכב הניתנים להתאמה אישית של אאודי
    פנסי רכב הניתנים להתאמה אישית של אאודי

     

     

    ובכל זאת, עם כל הכבוד לביקסבי, רוב הזרקורים הופנו ב־CES אל "אלקסה" של אמזון, ואל "גוגל אסיסטנט" של גוגל. שתי הפלטפורמות האלה נמצאות עכשיו ביריבות קשה על השליטה במכשירי העתיד הקרוב, ובמאבק קשוח על השתלבות בכמה שיותר מכשירים. כמעט כל מוצר בתערוכה הציג לוגו של אחת היריבות בגאון על הביתן שלו, אם לא את שתיהן. ובכל זאת, אם אפשר להכריז על מי שהגיעה הכי מוכנה לתערוכה השנה, נראה שזו גוגל, עם נוכחות מאוד מרשימה ושלל הכרזות על נפלאות העוזרת האישית שלה.

     

    התערוכה הוצפה בעובדי גוגל במדים לבנים, הרכבת העילית של לאס־וגאס נשאה שלט פרסום ענק עם הכתובת "היי גוגל" (הפקודה הקולית שאיתה מפעילים את העוזרת האישית), והביתן המאוד־מרשים של החברה נבנה בכלל מחוץ לשערי התערוכה. גוגל הכינה אפילו מתקן לונה פארק אמיתי בתוכו, מן גירסה ל"זה עולם קטן מאוד", עם סיפור מסגרת על אב אומלל, שבדרך לרכישת עוגת יום הולדת, נקלע למצבים מסמרי שיער, שמהם הוא נחלץ רק בעזרת העוזרת החכמה.

     

    לרעש ולצלצולים היה כיסוי: גוגל הכריזה ב־CES על כל־כך הרבה חידושים, עד שהיה קשה לעמוד בקצב. הנה דוגמית: תרגום סימולטני של שפות בזמן אמת — אתם אומרים משפט, גוגל מתרגם לכם אותו לשפה אחרת, ובן השיח שלכם אומר משפט בשפתו שלו — וגוגל מתרגם לך אותו חזרה בזמן אמת.

     

    3. דור חמישי. חשוב לזכור שכל עולם ה"מכשירים החכמים" יכול, בעצם, לחולל את קסמיו רק אם כולם מחוברים לאינטרנט, כלומר נמצאים בבית, או בסביבה המכוסה ברשת WiFi איכותית. ומה בנוגע לכל עולם המכשירים הניידים? כאן נכנסת ההבטחה הגדולה הבאה שיצאה מ־CES השנה — מכשירים התומכים כבר בדור החמישי של רשתות הסלולר. זה יוכל להעביר נתונים בקצב מהיר פי 600 מקצב הדור הרביעי הנוכחי. כלומר, הרשת הסלולרית הולכת להיות מהירה יותר מהרשת הביתית שלכם.

     

    מתקן שעשועים בביתן חברת DOF Robotics
    מתקן שעשועים בביתן חברת DOF Robotics

     

     

    המילים "דור חמישי" חזרו על עצמן בתערוכה כמעט בכל מצגת. הן שולבו בהרצאות של כל אחד מהמנכ"לים שהשתתף בכנס שהתקיים בצד התערוכה. לייתר דיוק, החזון היה שם, אבל הטכנולוגיה הרבה פחות — יצרניות הסמארטפונים הגדולות טענו כאן כי יציגו עוד השנה מכשיירם התומכים בדור חמישי. מנכ"ל ענקית התקשורת האמריקאית ורייזון הציג את החזון שלו לעיר חכמה, שתהיה מרושתת במאות אלפי מכשירים המתקשרים זה עם זה בכל זמן נתון, ומנכ"ל AT&T המתחרה הבטיח אפילו, כי רשתות הדור החמישי יובילו את העולם למהפיכה התעשייתית הרביעית, לא פחות.

     

    אבל העבודה בפועל על הטמעת הרשתות החדשות רק בתחילתה. יעבור עוד זמן רב עד שאלו ייבנו — בהשקעות עצומות — ויצליחו להעניק למכשירים החכמים הניידים שראינו ב־CES את התמיכה ההכרחית להם.

     

    הכתב היה אורח חברת סמסונג בתערוכה

     

    הטלפון המתקפל של חברת רויאל
    הטלפון המתקפל של חברת רויאל

     


    פרסום ראשון: 10.01.19 , 16:57
    yed660100