yed300250
הכי מטוקבקות
    "טרגדיה קשה וכואבת". רותם אמיתי ז"ל
    חדשות • 14.08.2019
    החצבת שהרגה את רותם
    אחרי חמישה חודשי מאבק, בהן היטלטלה בין חיים ומוות, נפטרה רותם אמיתי ז"ל ממחלת החצבת • אמיתי, אמא לשלושה ודיילת באל על, נדבקה בנגיף לאחר שעלתה על טיסה מניו־יורק לישראל • למרות שהתחסנה, מאז נחשפה למחלה המסוכנת נכנסה לתרדמת ועם הזמן חלה החמרה במצבה • אתמול קרסו המערכות בגופה והרופאים נאלצו לקבוע את מותה הטרגי • משפחתה: "הייתה אישה נפלאה ואמא מסורה"
    איתי בלומנטל ורענן בן־צור

    כחמישה חודשים אחרי שנדבקה בטיסה: רותם אמיתי (43), דיילת אל על ואמא לשלושה, נפטרה ממחלת החצבת. אמיתי, המאושפזת מאפריל האחרון, סבלה אתמול מקריסת מערכות ולמרות מאמצי הרופאים - הם נאלצו לקבוע את מותה. "רותם הייתה אישה נפלאה ואמא מסורה", סיפרו בני משפחתה, "אנחנו מתאבלים וכואבים את לכתה בטרם עת".

     

    ב־26 במארס השנה עלתה רותם עמיתי על טיסת 002 מנמל התעופה קנדי שבניו־יורק לישראל. היא לא ציפתה שיום העבודה השגרתי שלה יהפוך לסיוט שסופו טרגדיה. עם חזרתה ארצה החלה לסבול מתסמיני החצבת הכוללים בין היתר חום גבוה ופריחה אופיינית על הגוף. עם הזמן מצבה הוסיף להידרדר והיא אושפזה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים מאיר בכפר־סבא בחדר בידוד, מחשש להדבקת מאושפזים נוספים. אמיתי הועברה לבית לוינשטיין ולאחר מכן לבית חולים בילינסון בפתח־תקווה, שם כאמור נפטרה.

     

    אסון זה מצטרף לשורת מקרים של הידבקויות בנגיף החצבת. כך, למשל, רק לפני כארבעה חודשים התגלתה המחלה אצל יולדת תושבת טבריה בבית החולים פוריה, לאחר שככל הנראה לא הייתה מחוסנת. לאחר הגילוי נאלץ בית החולים לחסן 26 תינוקות שהיו בסביבתה עקב החשש שנדבקו.

     

    מאחר שאין טיפול אנטיביוטי נגד נגיף החצבת, קיבלה הדיילת את הטיפול התומך המקסימלי האפשרי, הכולל נוזלים, בדיקות נוירולוגיות וסריקות מוחיות. במהלך אשפוזה הראו ההדמיות כי היא סובלת מפגיעה מוחית נרחבת בשם "מנינגואנצפליטיס" שהולכת ומתפשטת. פגיעה זו מוכרת כאחד מסיבוכי המחלה.

     

    "ידיעות אחרונות", 4.4.2019
    "ידיעות אחרונות", 4.4.2019

     

     

    מבדיקה שנערכה עלה כי הדיילת חוסנה בעברה במנת חיסון אחת בלבד נגד חצבת. על פי המקובל, כדי להגיע להגנה מפני חצבת, יש לקבל שתי מנות חיסון. לאחר פרסום המקרה הורתה חברת אל על לכל דיילי האוויר לגשת ולקבל חיסון נגד הנגיף.

     

    חצבת היא מחלה זיהומית חמורה המתבטאת בשיעול, נזלת, חום גבוה, פריחה אופיינית למחלה ונגעים בחלל הפה ודלקת בלחמית העין. לאחר תקופת דגירה, שאורכת 8 עד 12 ימים מרגע ההדבקה ובמהלכה מתפשט הנגיף בגוף, מתחיל השלב הראשון הגורם לעליית חום, דלקת עיניים, פחד מאור (פוטופוביה), נזלת ושיעול. נגיף החצבת עובר בקלות דרך רסיסי רוק, ועשוי לשהות בחלל החדר גם שעתיים לאחר שהאדם הנגוע שהה באזור.

     

    מהמועצה האזורית עמק חפר נמסר: "זו טרגדיה קשה וכואבת מאוד. אנחנו מחבקים את בני המשפחה, ונמשיך לסייע וללוות אותם ככל הנדרש".

     

    מאל על נמסר: "החברה מרכינה ראש עם מותה של אשת צוות דיילי האוויר של אל על. החברה תמשיך לפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות".

     

     

    מהי מחלת החצבת | ענבר טויזר

     

    המחלה נגרמת על ידי נגיף החצבת ומועברת על ידי פיזורו לסביבה בעת שיעול, עיטוש או מגע עם הפרשות מהאף וליחה או שהייה בחדר החולה. החצבת מידבקת מאוד: לאדם שאינו מחוסן ונחשף לחולה יש סיכון של ‭ 90%‬להידבק.

     

     

    כמה מקרי הידבקות היו בשנה האחרונה?

     

    מאז תחילת 2018 ועד יולי 2019 היו בישראל 4,306 מקרי הידבקות בחצבת, שלושה מהם הסתיימו במוות. המקרה הראשון נגע לתינוק בן שנה וחצי שלא חוסן ונדבק במחלה, המקרה השני של אדם בשנות ה־80 לחייו שנדבק בה, וכעת נפטרה דיילת אל על, בת 43, שנדבקה בעת שהייה במטוס.

     

    האם עדיין יש התפרצות חצבת בישראל?

     

    "אמנם יש ירידה מרשימה במספר מקרי החצבת, אבל ההתפרצות עדיין קיימת", מסבירה פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "בגל ההתפרצות הנוכחי ברחבי העולם גבתה המחלה את חייהם של 110 אלף בני אדם".

      

    מהם סימני המחלה?

     

    המחלה מתבטאת תחילה בחום גבוה, נזלת, שיעול, עיניים אדומות ורתיעה מאור. סימני המחלה יופיעו בדרך כלל בין 10 ל־14 ימים לאחר החשיפה לנגיף. לאחר ארבעה או חמישה ימים לערך מופיעה תפרחת בצבע אדום כהה.

     

    אם נחשפת לחולה חצבת מה עליך לעשות?

     

    יש לפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות. אם נולדת אחרי 1957 ולא ניתנו לך שתי מנות חיסון, יש להגיע ללשכות בריאות הציבור על מנת להתחסן.

     

    אם חוסנתי, אני מוגן בוודאות?

     

    יעילות החיסון במניעת חצבת הינה גבוהה מאוד (כ־%‭97‬) אולם אינה מוחלטת. חיסון כנגד הנגיף הוא האמצעי היעיל ביותר הקיים כיום למניעת תחלואה במחלה. אנשים שחוסנו בשתי מנות חיסון ויחלו בכל זאת במחלה צפויים לחוות אותה באופן קל יותר.

     

    yed660100