yed300250
הכי מטוקבקות
    סלומון טקה ז"ל
    חדשות • 19.11.2019
    משפחה בנשימה עצורה
    חמישה חודשים אחרי התקרית שבה ירה קצין משטרה למוות בסלומון טקה: מח"ש תמסור למשפחתו את ההחלטה • ההערכה: יועמד לדין לכל היותר על גרימת מוות ברשלנות • במשטרה נערכים למהומות: נגיב בנחישות
    ליאור אל־חי ומאיר תורג'מן

    יום דרמטי למשפחת טקה: בצהריים תודיע להם ראש מח"ש (המחלקה לחקירת שוטרים), עו"ד קרן בר־מנחם, האם קצין המשטרה שירה למוות בבנם סלומון יועמד לדיןואם כן באיזו אשמה.

     

    האירוע התרחש ביוני בגן ציבורי בקריית־חיים. הקצין, שהיה לבוש בבגדים אזרחיים ומלווה בבני משפחתו, טען כי הבחין בשלושה צעירים מנסים לשדוד נער – והתערב. לדבריו, בשלב מסוים חש איום קיומי עליו ועל משפחתו וזאת משום שטקה השליך לעברם אבנים גדולות. הוא ירה, וכתוצאה מהירי נהרג טקה בן ה־18. הקצין טען בחקירתו כי ירה לרצפה, ולא באוויר, משום שמדובר באזור בנוי והוא חשש שהקליע יגיע לבניין סמוך ויפגע במישהו. לטענתו, הקליע פגע ברצפה, וטקה נפגע מנתזים ולא ישירות מהקליע. כך או כך, האירוע גרם לתסיסה עצומה בקרב בני העדה האתיופית שערכו בעקבותיו הפגנות סוערות ברחבי הארץ.

     

    גורמים במח"ש אמרו אתמול כי ההחלטה שהתקבלה היא כנראה להגיש נגד הקצין כתב אישום, אם כי הוא לא יהיה חמור לדבריהם מגרימת מוות ברשלנות - עבירה שהעונש המרבי עליה הוא שלוש שנות מאסר.

     

    לדבריהם, "החקירה נוהלה ביסודיות והתקבלה על בסיס משפטי בלבד. הגענו להחלטה אחרי בדיקה מעמיקה של כל החומר". במחלקה אמרו שהם מודעים לרגישות הרבה של התיק ולהשפעת ההחלטה על רגשותיהם של בני העדה האתיופית. הודעה רשמית על ההחלטה תימסר לציבור לאחר שתינתן לבני המשפחה.

     

    חקירת הקצין לוותה במתיחות. בני משפחת טקה דרשו להעמידו לדין בגין רצח. כשהבינו שזה לא יקרה, דרשו סעיף של המתה בקלות ראש, שהעונש המרבי עליה הוא 12 שנות מאסר.

     

    במהלך החקירה ביקשו בני המשפחה לראות את חומרי החקירה, אבל מח"ש סירבה להעביר אותם לידיהם בנימוק שמדובר בחומר חסוי, ושהחקירה טרם הסתיימה. הם עתרו לבג"ץ ונדחו. כל זה גרם להם, לדבריהם, לתחושה שהחקירה "נמרחת ומטויחת" וכי הכוונה הייתה מלכתחילה לא להעמיד את הקצין לדין בנימוק זה או אחר.

     

    גורמים במח"ש אמרו כי כדי לסבר את אוזניהם של בני המשפחה "נסביר להם עכשיו את כל מהלך החקירה ואת כל ההחלטות שהתקבלו לאורכה". כך או כך, בקרב המשפחה והקהילה האתיופית שורר מתח עצום לקראת ההחלטה הטעונה. במשטרה נערכים לקראת אפשרות שההחלטה, תהיה אשר תהיה, תוביל לחידוש המהומות. "המפגינים יפגשו כוחות נחושים שלא יאפשרו חסימת צירי תנועה ולא יגלו סובלנות להפרות סדר", אמרו במשטרה.

     

    yed660100